VIDEO: Cât de importantă este și cum ajută recoltarea celulelor stem la naștere?

La finalul anului 2022, mărturia unui medic chirurg din Anglia aducea noi vești: un bebeluș a fost salvat cu ajutorul celulelor stem, după ce operația la inimă nu a fost reușită.

Pentru că recoltarea și stocarea celulelor stem la naștere este o decizie foarte importantă pentru viitorii părinți, Bogdan Bulumac, director general Biogenis – Banca de celule stem, a fost invitat duminica aceasta în emisiunea LifeStyle, alături de Elena Zagaican.

Bogdan Bulumac: „Viața este imprevizibilă și nu putem fi mereu pregătiți pentru orice. Recoltarea de celule stem înseamnă să fim pregătiți pentru 80 de situații dificile. Numărul afecțiunilor crește odată cu dezvoltarea medicinei.

  • 2012- 70 boli grave, 8 transplanturi în grupul FamiCord
  • 2022- 80 boli grave, peste 4500 transplanturi, dintr-un total de 40.000 în lume

La 34 de ani de la primul transplant cu celule stem din lume, pacientul zero – Matthew Farrow – care avea pe atunci 6 ani, se bucură acum de o familie frumoasă și activează ca promotor al acestui domeniu. În cazul lui Matthew, familia a fost nevoită să mai aibă un copil pentru a obține prețioasele celule stem din cordonul ombilical.

În zilele noastre, FIECARE copil are șansa recoltării la naștere, datorită înființării băncilor de celule stem. Celulele stem din sângele ombilical au fost folosite în tratamente de peste 30 de ani și pot ajuta la tratarea a 80 de afecțiuni: leucemii și anemii severe, anumite tipuri de cancer, boli autoimune.

În ultimii câțiva ani, utilizarea CS din cordonul ombilical s-a extins în domeniul medicinei regenerative prin studiile clinice efectuate pentru afecțiuni cum ar fi autismul și leziunile cerebrale.”

Bogdan Bulumac a povestit și despre un nou proiect de referință dedicat recoltării de celulele stem: „Proiectul video și editorial realizat cu partenerii noștri de la Desprecopii.com reprezintă un ghid complet de informare și educare cu privire la recoltarea celulelor stem.

Materialele răspund, prin intermediul specialiștilor (medici ginecologi, hematologi, cercetători și specialiști din cadrul echipei noastre) la cele mai comune întrebări pe care le poate avea un viitor părinte: ce afecțiuni tratează celulele stem, celulele stem pot fi utilizate de mai multe ori?, care sunt beneficiile celulelor stem într-o bancă și nu numai.

Prin acest proiect ne-am dorit să le venim în întâmpinare cu toate informațiile de care au nevoie pentru a face cea mai buna alegere atunci când vine vorba despre decizia de a recolta celule stem.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.