LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Zelenski cere, din nou, tancuri occidentale!

Update 16:40: Rusia studiază posibilitatea desfăşurării în Ucraina a unui număr mic dintre noile sale tancuri T-14 Armata, afirmă joi Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre situaţia de pe frontul din Ucraina, potrivit EFE.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 15:40: Republica Moldova a cerut din partea aliaţilor săi sisteme defensive antiaeriene în timp ce războiul în Ucraina vecină continuă, dar eforturile Rusiei de a destabiliza Republica Moldova au eşuat până în prezent, a declarat preşedinta Maia Sandu într-un interviu acordat joi agenţiei Reuters la Forumul Economic Mondial de la Davos.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 14:40: Suedia a decis să furnizeze armatei ucrainene tunuri automotoare cu rază lungă model Archer, un echipament modern cerut de Kiev de câteva luni, precum şi blindate uşoare, a anunţat joi guvernul de la Stockholm, potrivit AFP.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 14:00: Preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a declarat joi că a oferit tot sprijinul pe care l-a promis Moscovei în contextul campaniei militare a Rusiei în Ucraina, pentru care autorităţile de la Minsk au pus la dispoziţie teritoriul ţării pentru trupele şi logistica rusă, transmite EFE.

………………………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Autorităţile ucrainene continuau joi ancheta ordonată cu o zi înainte de preşedintele Volodimir Zelenski, după decesul ministrului de interne Denis Monastîrski în urma prăbuşirii lângă o grădiniţă a elicopterului în care se afla, provocând de asemenea moartea altor 13 persoane, informează AFP.

…………………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat joi ezitările Germaniei de a autoriza livrările de tancuri grele pentru Ucraina, afirmând că aceasta „nu este o strategie bună”, informează AFP.

„Sunt momente când nu trebuie să eziţi sau să te compari. (Cum se întâmplă) când cineva spune ‘eu voi livra tancuri dacă (şi) altcineva o va face’”, a afirmat Zelenski într-o videoconferinţă în timpul unui mic-dejun în marja Forumului de la Davos.

……………………………………………………………………………………………….

Update 11:30: Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, a avertizat joi Occidentul cu privire la trimiterea de armament greu şi de sisteme ofensive în Ucraina, deoarece înfrângerea unei puteri nucleare precum Federaţia Rusă într-un război convenţional ar putea provoca izbucnirea unui conflict nuclear, transmite EFE.

…………………………………………………………………………………………………………

Update 11:00: Departamentul Apărării din SUA a cerut forţelor sale staţionate în Coreea de Sud să pună la dispoziţie echipamente pentru a ajuta Ucraina în războiul împotriva Rusiei, a anunţat joi armata SUA, precizând că acest lucru va avea „impact zero” asupra operaţiunilor sale din ţara asiatică, relatează Reuters şi Yonhap.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 10:00: Premierul spaniol Pedro Sanchez s-a exprimat miercuri în favoarea unor negocieri cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a se pune capăt războiului din Ucraina, în declaraţii făcute în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, informează joi dpa.

……………………………………………………………………………………………………

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat celor prezenţi la forumul de la Davos după accidentul de elicopter din Kiev în care au murit 14 persoane. În discursul său, Zelenski a cerut livrarea cât mai rapidă de tancuri şi unităţi de apărare antiaeriană.

„Aprovizionarea Ucrainei cu sisteme de apărare aeriană trebuie să se facă înainte de următoarele atacuri cu rachete ale Rusiei. Livrările de tancuri occidentale trebuie să vină înainte de o nouă invazie a tancurilor ruseşti”, a declarat Zelenski.

„Tirania depăşeşte democraţia. Rusia a avut nevoie de mai puţin de o secundă pentru a începe războiul. … Timpul pe care lumea liberă îl foloseşte pentru a se gândi este folosit de statul terorist pentru a ucide. Ucraina şi aliaţii săi îi opun rezistenţă de aproape un an, această perioadă a dovedit că toate acţiunile noastre prompte au adus rezultate pozitive”, a mai spus liderul ucrainean.

În ceea ce privește accidentul aviatic, Ucraina nu a susținut că Rusia ar fi implicată, dar Zelenski a declarat la Forumul Economic Mondial de la Davos că tragedia a fost o consecință a războiului. Ministrul de interne, Denis Monastirski, a murit, alături de mai mulți colegi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.