Actorul Carol Ionescu: Filmul Taximetriști are mai multe povești, mai multe calupuri, cu mai mulți clienți care se întâlnesc într-o noapte excepțională din București

Foto: Alexandru Dolea

Actorul Carol Ionescu, aka Dj Cipi în filmul „Taximetriști”, a fost invitatul lui Răzvan Petre în ediția de colecție a emisiunii „De10xRomânia”, de vineri, 20 ianuarie.

„Taximetriști” a fost mai întâi spectacol de teatru care se joacă cu succes la Apollo din 2018, iar filmul apare simultan în cinematografele din România și Republica Moldova.
„Filmul este foarte autentic. Și taximetriștii și clienții din film sunt, cum zic tinerii <relatable>, adică poți să te identifici cu ei pentru că sunt personaje scrise de oameni preocupați de poveste, de a arăta ceva, de a aduce ceva din realitatea imediată pe care o trăim în poveste. Piesa de teatru este foarte frumoasă și mă bucur să spun că și filmul a ieșit pe măsură. Nu cred că are rost să-l asociem cu piesa. Adică vin de la aceeași bază, dar sunt două lucruri diferite pentru că sunt făcute în maniere diferite, unul e teatru, unul e film. Mie mi-au plăcut foarte mult și nu pentru că am jucat în ele”. 

Spre deosebire de spectacolul de teatru, în film sunt 6 scene noi. „Taximetriști” a fost filmat de-a lungul a 16 nopți, din care 6 nopți pe platforma mobilă și 3 nopți de filmare, cele mai multe într-un singur loc, la fast food-ul „Rechinu’” la Sala Palatului. În ceea ce-l privește pe Carol Ionescu, pentru personalul lui, Dj Cipi, filmările au durat o singură noapte.

„DJ Cipi care împreună cu DJ Anabela interpretată de Ana Maria Guran și Mirela interpretată de Mirela Hâncu, iubita mea, suntem clienți la taxiul lui Lică, interpretat de Alexandru Ion. Filmul are mai multe povești, mai multe calupuri, cu mai mulți clienți care se întâlnesc într-o noapte excepțională din București. (…) Și taximetriștiiși clienții din film sunt pe atât de pestriți pe cât sunt de << relatable>>. Asta cred că ajuce filmul foarte mișto, e comic și râzi, ai momentul când spui << a, uite am pățit și eu asta, am trecut și eu prin asta>> . Asta mi-a placut la experiența asta”.

Carol Ionescu scrie scenarii de film, este producătorul a două scurtmetraje și directorul artistic al Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată zilnic, de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.