RĂZBOI în Ucraina! Mai multe țări din NATO vor livra armament!

General View

11 țări din NATO au anunțat că-i vor livra Ucrainei armament. Reprezentanții acestor state au semnat, în cadrul unei reuniuni în Estonia, o declaraţie comună în care cer şi altor țări să-şi intensifice ajutorul pentru armata ucraineană, în special cu tancuri şi alt armament greu.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunţat că va oferi Ucrainei 600 de rachete Brimstone, după ce luni confirmase trimiterea de tancuri Challenger 2, obuziere, muniţii blindate, drone, rachete ghidate şi antiaeriene. Armament pentru Ucraina au anunţat şi cele trei ţări baltice, dar şi Cehia, Danemarca, Olanda sau Spania.

Este o problemă însă cu tancurile germane Leopard 2, extrem de performante, dar pe care Berlinul a fost reticent până acum să le trimită Ucrainei. Numeroase state deţin astfel de tancuri, dar nu le pot trimite fără acordul Berlinului.

Statele Unite au anunţat un ajutor masiv de două miliarde de dolari pentru Ucraina, dar acesta nu va conţine şi tancurile Abrams, care necesită un antrenament special.

Reuniunea donatorilor de arme pentru Ucraina s-a desfăşurat joi, la iniţiativa ministrului britanic al Apărării Ben Wallace şi a omologului său eston, Hanno Pevkur.

Astăzi va avea loc o reuniune extinsă la baza militară americană Ramstein din Germania, la care aproximativ 50 de ţări angajate în susţinerea militară a Ucrainei vor discuta despre noi livrări de arme către Kiev.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.