ASPA face precizări în cazul femeii ucise de câini în București

Sursa foto: Andra Radu

Purtătorul de cuvânt al ASPA, Cătălina Trănescu, spune că problema câinilor maidanezi nu este doar a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, ci și a Poliţiei.

Am făcut sesizări, la rândul nostru, către alte autorităţi, deoarece această problemă a câinilor fără stăpân nu este doar a Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor. ASPA este responsabilă de gestionarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului Bucureşti. (…) Ar trebui să avem sprijinul poliţiilor locale de sector, Poliţiei Naţionale, care are alte competenţe faţă de ASPA, şi anume să verifice proprietarii de câini, dacă aceştia sunt microcipaţi (…) sterilizaţi, conform legii, dacă sunt ţinuţi pe proprietăţi private, îngrădite corespunzător, în aşa fel încât să nu aibă acces să iasă pe domeniul public şi, din păcate, aceste lucruri nu se întâmplă suficient”, a precizat Cătălina Trănescu.

Purtătorul de cuvânt al ASPA susține că sunt foarte multe proprietăţi private în Bucureşti, de regulă la periferie, care nu sunt îngrădite corespunzător. Câinii nu sunt sterilizați, se înmulțesc, formează grupuri, ies după hrană şi pot avea comportamente agresive atât faţă de oameni, cât şi faţă de alte animale mai mici, a explicat Cătălina Trănescu.

Precizările vin după ce o femeie care alerga în zona Lacului Morii a fost ucisă, astăzi, de câinii fără stăpân.

Echipajele ASPA încearcă să captureze câinii care au ucis-o pe femeie.

Din aprilie 2022, când femeia decedată a mai fost atacată de maidanezi în această zonă, până în prezent, ASPA a ridicat peste 120 de câini fără stăpân.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.