De ce se pune sare în cafea?

Foto: Adriana Baciu

Multe persoane consumă cafeaua adăugând zahăr și lapte, dar există și cele care preferă să adauge sare și se pare că au un motiv întemeiat pentru acest lucru.

De ce se pune sare în cafea?

Sarea conține sodiu, care echilibrează gustul băuturii, reduce senzația de amărăciune și îi sporește dulceața. Sarea conferă cafelei un gust moale, catifelat și plăcut.

Unii preferă să bea cafeaua doar cu sare și acest lucru li se pare complet normal, precum celor care beau cafeaua cu lapte sau zahăr.

Unele rețete de preparare a cafelei includ sarea de mare. În acest caz, se adaugă gheață și abia apoi spuma cafelei este stropită cu sare. Uneori, cafeaua este servită cu apă sărată, care îi echilibrează și îi potențează aroma și gustul.

Totuși, chiar dacă adaugi sare asta nu înseamnă că băutura nu mai poate fi îndulcită cu zahăr. Sarea îi estompează gustul amar și cantitatea de zahăr adăugată va fi mai scăzută.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.