Tancuri pentru Ucraina

Cancelarul Olaf Scholz se va adresa astazi parlamentului Germaniei cu un posibil anunt privind livrarea tancurilor grele Leopard catre Ucraina.
Scholz ar putea sã dea unda verde cu aceasta ocazie tarilor, printre care Polonia si Finlanda, care doresc sa livreze Kievului astfel de tancuri de productie germana.

Tarile care au achizitionat tancuri Leopard 2 din Germania pentru fortele lor armate trebuie sa obtina permisiunea Berlinului pentru a le reexporta.
Varsovia a trimis oficial o cerere in acest sens Berlinului si spera intr-un raspuns rapid,
Premierul polonez, Mateusz Morawiecki regreta ca “germanii intarzie, amâna, actioneaza intr-un mod greu de inteles”.
Polonia este dispusa sa trimita Kievului 14 tancuri Leopard 2.

In cursul unei conferinte de presa la Berlin cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, noul ministru german al apararii, Boris Pistorius a declarat ca “a incurajat expres tarile partenere care au tancuri Leopard pregatite pentru desfasurare sa antreneze fortele ucrainene pe aceste tancuri”.

Pentru Ucraina, sprijinul militar si financiar al aliatilor occidentali este crucial.
“Discutiile trebuie sã se incheie cu decizii’, a spus aseara presedintele ucrainean Volodimir Zelenski in discursul sau zilnic pe retelele de socializare.
Aliatii au numarul de tancuri necesare armatei ucrainene pentru a rasturna trupele Moscovei, a declarat Zelenski insistand ca “nevoile sunt mai mari decat cinci, zece sau cincisprezece tancuri”.

“Astfel de livrari nu vor aduce nimic bun” relaþiilor ruso-germane, a reactionat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.