Două noi proiecte inițiate de Fundația „Siguranță auto copii” vin în sprijinul părinților!
Articol de bucurestifm, 26 ianuarie 2023, 17:14
Alice Dona, Fondatoarea Siguranță Auto Copii, a fost invitata Elenei Zagaican în emisiunea Lifestyle de duminica trecută. Aceasta a subliniat, încă o dată, faptul că scaunul auto este printre cele mai importante achiziții pentru copil, iar pentru a putea alege cel mai potrivit sistem de siguranță, este recomandat să ne documentăm foarte bine înainte.
Fundația Siguranță Auto Copii este o organizație non-profit care și-a propus o misiune de pionierat în România: aceea de a schimba atitudinea părinților, educatorilor din România referitor la modul de transport al copiilor în autovehicul, modificând astfel statisticile negative care plasează România pe primul loc, în Uniunea Europeana, în ceea ce privește numărul de accidente cu victime din rândul pasagerilor copii.
„Dacă în 2020 au fost înregistrate 92 de decese în rândul copiilor 0-14 ani prin accidente rutiere, în 2021 cifrele au crescut dramatic. La 158 de cazuri, adică, în loc să înregistrăm o îmbunătățire a acestor numere, vedem că cifrele se duc în sus.”, a spus Alice Dona.
Unul dintre proiectele inițiate de Fundația Siguranță Auto Copii este cel de împrumut al scoicilor auto. Acesta constă în împrumutul unei scoici ergonomice pentru o perioadă de 3 zile, cu scopul externării în siguranță a bebelușilor din maternitate.
După cele 3 zile, părinții trebuie să returneze scoica, iar la retur aceștia vor primi un voucher de 10% reducere cu care își pot achiziționa o scoică nouă, ergonomică, testată la impact, la un preț special, de la unul dintre magazinele participante în program.
Părinții ar trebui să se informeze foarte bine înainte de a alege un scaun auto și să țină cont de mai multe criterii.
„Scaunul trebuie ales în funcție de 3 criterii. În primul rând trebuie să fie compatibil cu vârsta, înălțimea și greutatea copilului, adică trebuie să fie ales exact ca o hăinuță, compatibil cu bebelușul, copilașul care urmează să fie transportat, să fie compatibil cu mașina și să fie ales din rândul scaunelor care au teste suplimentare de impact, teste care sunt efectuate de organizații internaționale care nu au implicații financiare din partea producătorilor de scaune auto, rezultatele fiind disponibile inclusiv în limba română”, a declarat Alice Dona.