Rămâne de Văzut – Premierele weekendului în cinematografe

Se cere aterizare forțată în cinematografe, în premiera ”Plane S.O.S.: Aterizare forțată”, o producție 2023, în care ne întâlnim cu Gerard Butler și Mike Colter. Este un film de acțiune thriller, regizat de Jean-François Richet.

După ce aeronava pe care o pilotează este lovită de un fulger, căpitanul Brodie Torrance, interpretat de Butler, salvează pasagerii făcând o aterizare riscantă pe o insulă sfâșiată de război. Prăbușirea controlată a fost partea ușoară.

”Holy Spider” este o dramă inspirată dintr-un caz real, cel al criminalului Saeed Hanaei numit „Spider Killer”, care între 2000 și 2001 a ucis 16 femei în ceea ce a numit „o misiune sfântă”.Păianjenul sfânt” este regizat de Ali Abbasi. Un film cu Mehdi Bajestani, Zar Amir-Ebrahimi, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad.

Jurnalista Rahimi călătorește în orașul sfânt iranian Mashhad, pentru a investiga cazul unui criminal în serie.  Rahimi se apropie de demascarea crimelor, însă presiunile politice si religioase cresc, iar speranța de a se face dreptate devine din ce în ce mai îndepărtată: criminalul este văzut de mulți ca un erou.

O altă dramă este ”Close” (2022), un film regizat de Lukas Dhont, cu Émilie Dequenne, Léa Drucker, Eden Dambrine, Gustav De Waele, Léon Bataille.

La 13 ani, prietenia este un sentiment de neprețuit. Léo şi Rémi împart totul de când se ştiu, dar primele semne ale adolescenței pun intimitatea relației la grea încercare. O legătură profundă care se rupe brusc, lăsându-l pe Léo să înţeleagă cu ce a greşit.

”Și dragostea unde e?” Descoperim în cinematografe într-o altă premieră din acest weekend, o comedie romantică semnată de Shekhar Kapur, cu Emma Thompson, Lily James, Emma Thompson, Shazad Latif, Oliver Chris, Nosheen Phoenix.

Cum găsești o iubire durabilă în zilele noastre? Cam greu! Se pare ca așa e și pentru ZOE, o documentaristă dependentă de aplicațiile de întâlniri, care nu i-au adus decât bărbați nepotriviți, mai ales dacă o întrebi pe excentrica ei mamă, Cath, interpretată de Emma Thompson.

Pentru Kazim, prietenul din copilărie și vecin al lui Zoe, răspunsul pentru a găsi iubirea este să urmeze exemplul părinților și să opteze pentru o căsătorie aranjată.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.