Start în sezonul de deszăpezire!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În cele din urmă, iarna începe să ne aducă aminte că suntem în luna ianuarie și că primăvara este încă departe. Precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare au început să cadă de noaptea trecută asupra Bucureștiului și au făcut primăriile de sector și operatorii de salubritate să se mobilizeze, fiecare după cum s-a pregătit.

În Sectorul 1, nu am reușit să identificăm pe bulevarde utilaje de deszăpezire, nici operatori manuali. Lapovița și zăpada s-au topit, pe carosabil, datorită traficului. În intersecții trecerile de pietoni s-au inundat. Pentru a traversa, în această dimineață pietonii au fost nevoiți să se afunde în bălți până peste glezne.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

București FM a cerut informații Primăriei Sectorului 1 despre modul în care acționează sau intenționează să acționeze pentru a curăța carosabilul. Până în acest moment nu am primit un răspuns.

În Sectorul 2, începând cu ora 3:00 dimineața, 12 utilaje ale operatorului de salubritate, plus echipele mobile, au ieșit pe teren pentru a curăța carosabilul și a asigura buna circulație a autovehiculelor și pietonilor.

265 de angajați de la salubritate au fost pe stradă pentru a curăța manual trotuarele și spațiile din stațiile STB, din dreptul școlilor, spitalelor și de la trecerile de pietoni.

De asemenea, și Poliția Locală Sector 2 s-a mobilizat în baza Programului de măsuri și acțiuni pentru deszăpezire și combaterea poleiului, astfel:

  • Serviciul Circulație a asigurat cu 8 echipaje, în intervalul orar 06:00 – 14:00, fluența traficului rutier pe arterele principale, străzile adiacente, cât și în stațiile STB.
  • 8 echipaje de la Serviciul Ordine Publică au monitorizat cu precădere unitățile de învățământ, spitalele și au informat Supercom cu privire la situațiile apărute ca urmare a fenomenelor meteorologice specifice.
  • 16 echipaje din cadrul Direcției Control au acționat în intervalul orar 08:00 – 14:00, pentru înștiinţarea Asociațiilor de Proprietari, agenților economici și persoanelor fizice pentru îndepărtarea zăpezii de pe trotuarele aferente imobilului unde domiciliază/desfășoară activitatea.

Primăria Sectorului 3 a declarat că există  92 de utilaje pregătite pentru a acționa. 40 de operatori sunt gata să acționeze pe timpul nopții, iar 200 pe timpul zilei.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

De asemenea, Primăria Sectorului 3 a declarat că nu vor acționa cu toate utilajele decât dacă este necesar.

Sectorul 4 dispune de 150 de utilaje multifuncționale, dotate cu pluguri, dar și cu sărărițe, pentru împrăștierea de material antiderapant. Este vorba atât de utilaje mari, pentru bulevarde, cât și de utilaje de dimensiuni mai mici, care pot intra pe străzile secundare.

Nu mai puțin de 500 de operatori manuali sunt pregătiți să intervină pentru curățarea stațiilor și a refugiilor STB, pentru degajarea trotuarelor și a intrărilor în unități sanitare, de învățământ și în alte instituții publice.

Operatorul de salubritate dispune de 2500 de tone de material antiderapant cu inhibitori de coroziune, astfel încât, în primăvară, să nu rămână gropile în asfalt ca amintire a deszăpezirii din iarna aceasta.

Sectorul 5, prin operatorul de salubritate, Salubritate Sector 5 SA, are pregătite 54 de utilaje, dintre care 39 cu plug. Douăzeci și șapte dintre pluguri sunt dotate și cu sărărițe. În această dimineață s-a intervenit cu numai 20 de utilaje și 150 de operatori manuali.

În Sectorul 6, cei doi operatori, URBAN SA și Administrația Domeniului Public (ADPDU), au pregătit 51 de utilaje cu plug, 5 autocisterne pentru împrăștierea de Eco Taw, 29 de sărărițe, 5 încărcătoare frontale, 11 autobasculante, 2 tractoare cu plug.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Pentru curățarea stațiilor și refugiilor STB, a trotuarelor, a gurilor de canal și a rigolelor, astfel încât apa provenită din topirea zăpezii să se poată scurge la canalizare, sunt pregătiți 300 de operatori manuali.

Desfășurarea activității pe teren este supravegheată, în permanență de 10-15 inspectori, a declarat pentru București FM Sorin Ganciu, șeful Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Sectorului 6.

„Momentan suntem în așteptare. Lucrează doar 6 utilaje și 190 de oameni, la această oră, pe străzile principale, asta însemnând bulevardele și străzile principale de legătură. Plus încă 4 utilaje și 200 de oameni, în zona școlilor, grădinițelor, unităților de învățământ și spitalelor, policlinicii, pentru degajarea trotuarelor și a trecerilor de pietoni. Pe principale, intervenim pentru degajarea gurilor de scurgere, pentru îndepărtarea zăpezii din stațiile STB, de pe refugiile STB și în intersecții, acolo unde se adună apă, la trecerea de pietoni”, a mai explicat in aceasta dimineata Sorin Ganciu, de la Primăria Sectorului 6.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.