VIDEO: Cardiologia sportivă

Cardiologia sportivă este o ramură nouă în medicină, care se ocupă de cercetarea, diagnosticarea și inovarea în domeniul cardiovascular, cu scopul de a crește gradul de siguranță și performanțele sportivilor.

Am văzut în ultimul timp mai multe situații aparent inexplicabile, când sportivi de performanță s-au prăbușit din senin, pe terenul de antrenament sau concurs, uneori pierzându-și viața.

Pentru a face față eforturilor deosebite și prelungite și, de asemenea, pentru a stabili în ce fel trebuie dozat efortul și când anume forțate limitele, medicii specialiști monitorizează organismul sportivilor, urmărind o serie de parametri specifici și căutând cele mai bune soluții.

La sfârșitul anului trecut, SUUMC „Dr. Carol Davila” și Comitetul Olimpic și Sportiv Român au semnat un protocol de colaborare în vederea desfășurării unor programe și proiecte pentru dezvoltarea strategiilor de prevenție în domeniul medicinei sportive și medico-militare.

Colonelul medic șef de lucrări dr. Silviu Stanciu, responsabil de implementarea protocolului la nivelul SUUMC, explică în dialogul cu Ioana Brușten, ce înseamnă cardiologia sportivă, care sunt beneficiile monitorizării sportivilor de mare performanță și cât de importantă este mișcarea pentru toți, chiar dacă nu sunt sportivi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.