VIDEO: Cubul Rubik, de la hobby la concursuri de speedcubing pentru copii!

Ziua Internațională a Puzzle-ului a fost sărbătorită în emisiunea LifeStyle pentru părinți la București FM. Bianca Morgociu și Ianis Chele au fost invitați să povestească despre beneficiile aduse de rezolvarea cubului Rubik în rândul copiilor, competiții speedcubing și cum într-o eră în care jocurile video ocupă primul loc, din ce în ce mai mulți copii își petrec timpul liber rezolvând jocul care promovează gândirea și dezvoltă totodată creativitatea și imaginația.

Speedcubing-ul este activitatea care se ocupă cu rezolvarea cubului Rubik și a puzzle-urilor mecanice într-un timp cât mai scurt, hobby-ul pasionaților de cubul Rubik care organizează întâlniri, târguri și în special concursuri de rezolvare rapidă. Aceste concursuri sunt organizate și reglementate de World Cube Association (WCA).

În prezent, gama acestor puzzle-uri s-a extins pornind de la cubul Rubik 3x3x3 și conține cuburi cu mai multe straturi, însă și puzzle-uri mecanice cu diverse forme.

Este un hobby accesibil tuturor, iar în concursurile de speedcubing oricine poate ajunge în top cu antrenament și perseverență!

„Ai nevoie de undeva la 10.000 de ore ca să ajungi să te poți numi profesionist. În avantaj sunt cei mici, pentru că au și foarte mult timp. Majoritatea se antrenează undeva la 5 ore, 6 ore pe zi după școală, în pauze, peste tot în metrou. Contează foarte mult antrenamentul și răbdarea de a învăța lucruri noi, pentru că fiecare rezolvare vine cu altă idee, poți ajunge să faci propriul tău algoritm, propria rezolvare și să-ți dezvolți creativitatea de care ne povestea Ianis mai devreme” – Bianca Morgociu- Speedcubing.ro – Comunitatea Rubik din România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.