Hala Laminor, gazda celei mai mari expoziții nautice

Hala istorică Laminor va găzdui în luna martie, Salonul Nautic Internațional București și expoziția Caravan, Motorhome & Adventure, anunță Primăria Sectorului 3.

Cele două evenimente se vor desfășura în paralel în perioada 30 martie – 2 aprilie 2023.

Ambarcațiuni “Made in Romania”

În cadrul expozițiilor vor fi prezentate ambarcațiuni de diferite tipuri, servicii și accesorii nautice, școli de navigație, rulote, autorulote, servicii închirieri, accesorii și echipamente sportive. Anul acesta vor exista debuturi în secțiunea Made în Romania atât la secțiunea ambarcațiuni, cât și la vehicule recreaționale.
Evenimentul fiind unic (indoor) în Romania se bucură de recunoaștere internațională și este un reper zonal pentru domeniile reprezentate.

Expozițiile au avut, în trecut, o reprezentare vizibilă a Forțelor Navale Române, a Muzeului Național al Marinei Române, a Muzeului de Istorie și a altor instituții de interes cultural.

Spaţiul care va găzdui evenimentele, respectiv hala istorică Laminor, a fost achiziţionat de Primăria Sectorului 3. În 2017 a început procesul de restaurare, consolidare, amenajare interioară şi exterioară a halei şi a fost finalizat anul trecut. Imobilul fiind înscris în registrul monumentelor istorice, în procesul de reabilitare s-a păstrat structura metalică originală şi s-au introdus elemente noi, legate de eficienţa energetică (pereţi şi acoperişuri vitrate cu rupere termică) sau de spaţii de depozitare şi parcare (aproximativ 1.500 de locuri), mai informează Primăria Sectorului 3.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.