Festival de Teatru pentru copii, la Teatrul Metropolis

La Teatrul Metropolis începe cel mai mare Festival de Teatru pentru copii.

Acesta va avea loc între 6 – 13 februarie și va aduce 31 de spectacole și peste 400 de copii și adolescenți cu vârste între 5 și 18 ani care vor juca în 2 săli de teatru, sub ochii a mii de spectatori.

Festivalul, ajuns la cea de-a 4-a ediție, este organizat de Academia “Studiourile Buftea”, și în premieră, în parteneriat cu Primăria Municipiului București,

Intrarea la cele 31 de spectacole va fi gratuită pentru membrii familiilor celor peste 400 de cursanți ai Academiei, și pentru oricine dorește să fie spectactorul unor piese de teatru demne de marile scene.

Spectacolele ridicate de cursanții Academiei “Studiourile Buftea” sunt realizate în funcție de nivelul lor de pregătire – începător, mediu sau avansat.

Piesele cursanților din anul I de studiu sunt formate din monologuri scrise de ei, cu subiecte actuale, inspirate din viețile lor și puse în scenă cu ajutorul trainerilor actori și al regizorilor de teatru cu care școala colaborează.

Un nivel de dificultate crescut apare în cazul celor din anul II de studiu. Aceștia au ridicat spectacole inspirate din scene de 2 sau 3 personaje din texte clasice de Shakespeare, Cehov, Caragiale.

Cursanții din anul III au cea mai grea, dar și cea mai spectaculoasă misiune: să ridice un spectacol profesionist din toate punctele de vedere.

Pentru a crea cele 31 de spectacole, cursanții au lucrat împreună cu trainerii, actori cunoscuți, precum Daniel Nuța, Victoria Răileanu, Silviu Mircescu, Camelia Pintilie, Liviu Cheloiu, Alma Lascu, Ana Maria Moldovan sau Valentin Paraschivu.

Spectacolele vor fi zilnic, între 6 și 13 februarie, de la ora 16:00 la 22:30, iar accesul în sala este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Pentru a se asigura că au loc asigurat la spectacole, cei care doresc să participe sunt rugați să trimită un mail de rezervare la adresa office@academiabuftea.ro.

Accesul în sală este asigurat în momentul în care primesc înapoi mail de confirmare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.