UPDATE: Cutremur devastator în Turcia!

Sursa foto: www.bihon.ro

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a informat luni că Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice de către un grup de 10 cetăţeni români – un profesor şi 9 studenţi Erasmus – care se aflau cazaţi la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, afectată de cutremur.

Aceştia au solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere şi au transmis că sunt în siguranţă.

Potrivit MAE, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara s-a deplasat la faţa locului, cu două autovehicule, în vederea preluării cetăţenilor români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România.


UPDATE: Nou bilanţ provizoriu – Cel puţin 500 de persoane au murit şi alte câteva mii au fost rănite în urma cutremurului violent, cu magnitudinea 7,8, care a lovit centrul Turciei şi nord-vestul Siriei, provocând prăbuşirea a numeroase clădiri şi declanşând operaţiuni de căutare pentru salvarea supravieţuitorilor blocaţi sub dărâmături, transmite Reuters.

Seismul, care s-a produs la primele ore ale zilei de luni şi a durat aproximativ un minut, a fost resimţit, de asemenea, în Cipru şi Liban.

În Siria cel puţin 237 de persoane au murit şi alte aproximativ 600 au fost rănite, majoritatea în provinciile Hama, Alep şi Latakia, unde numeroase clădiri s-au prăbuşit, a declarat un oficial guvernamental din domeniul sanitar.


UPDATE: Guvernul României a decis, luni, trimiterea în Turcia a unei echipe RO-USAR, personal specializat în intervenţii de salvare-căutare din cadrul IGSU.


UPDATE: În cadrul operaţiunilor au fost mobilizate echipe de intervenţie din toată ţara, a scris pe Twitter preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Ministrul turc de interne Süleyman Soylu a declarat că mai multe provincii sunt afectate, numeroase clădiri s-au prăbuşit şi a fost solicitat ajutor internaţional.

În Siria, cel puţin 200 de persoane au murit şi alte peste 600 au fost rănite, a anunţat un reprezentant oficial la televiziunea de stat. „Bilanţul cutremurului se ridică la 237 de morţi şi 639 de răniţi”, a spus Ahmed Damiriyye, reprezentant al Ministerului Sănătăţii din Siria.


UPDATE 8:15 – Bilanţul cutremurului a crescut. Cel puțin 118 persoane au murit, iar alte 400 au fost rănite.

Potrivit CNN, cutremurul de astăzi este unul dintre cele mai puternice seisme care au lovit Turcia în ultimii 100 de ani. Un alt cutremur cu magnitudinea de 7,8 a lovit estul Turciei în 1939. Acel seism s-a soldat cu peste 30.000 de morţi.


Un cutremur puternic a avut loc în Turcia!
Peste 40 de persoane au murit, iar alte 200 au fost rănite.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 s-a produs în această dimineaţă, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria.
Seismul a fost urmat de mai multe replici, una dintre ele cu magnitudinea 6,6.

Zeci de clădiri din sudul Turciei, precum și din Siria au fost distruse.

La câteva minute după cutremurul din Turcia, un seism cu magnitudinea de 4,5 s-a produs și în România.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.