Federaţia Sanitas organizează proteste în Piaţa Victoriei

arhiva

Membrii Federaţiei Sanitas vor protesta în Piaţa Victoriei timp de trei zile, pentru a cere public guvernanţilor să-şi respecte obligaţiile legale faţă de angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, în caz contrar ameninţând cu deschiderea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

În zilele de 6, 7 şi 8 februarie 2023, în intervalul orar 10:00 – 14:00, membrii Sanitas vor fi în Piaţa Victoriei pentru a cere public guvernanţilor să-şi respecte obligaţiile legale faţă de angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială.

Revendicările Federaţiei Sanitas din România sunt: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei; declanşarea, de urgenţă, a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii Legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice; asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

Acţiunile de protest vor continua până la soluţionarea revendicărilor şi la îmbunătăţirea semnificativă a situaţiei membrilor de sindicat, spun liderii sindicali.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.