Îmblânzirea scorpiei #MyKate, spectacol prezentat la Teatrul Infinit, de Ziua îndrăgostiților

Credit foto: Iulia Pană

UPDATE: Reprezentația spectacolului Îmblânzirea scorpiei #MyKate, din data de 14 februarie, de la 20:00, de la Teatrul Infinit, se reprogramează, conform anunțului trimis de organizatori.

O îmblânzire a scorpiei pentru 2023, o mare poveste de dragoste care unește lumea lui Shakespeare cu lumea noastră de azi. Scenariu după William Shakespeare îi aparține scriitorului Radu Aldulescu și este pus în scenă de Alina Hiristea. Regizoarea semnează și ilustrația muzicală, iar scenografia a fost realizată împreună cu artistul vizual Șerban Savu. Video edit și mapping sunt create de Iulia Pană.

Dragostea a fost și este pentru cei puternici și curajoși, iar aici avem caractere puternice, insolite și extrem de empatice, spun creatorii spectacolului.

Dorința de a iubi și de a fi iubit există în fiecare dintre noi, iar felul în care Îmblânzirea scorpiei #MyKate ne-o induce este unic.

Cele două personaje, Kate și Petrucchio, sunt interpretate de Patricia Ionescu și Mihai Nițu.

Minunata Kate, afurisita Kate, cu toate că e atrasă de Petrucchio, și-a închis porțile sufletului, nu mai crede că i se poate întâmpla acea iubire absolută, puternică și regeneratoare, după care tânjim cu toții. „N-ai făcut nici drumul jumătate ca că-mi pătrunzi în suflet”, îi spune ea. Dar Petrucchio intuiește rănile și frustrările care au făcut-o pe Katarina să-și pună platoșele durității și să-și cultive agresivitatea împotriva bărbaților. Etapele „îmblânzirii” vor genera momente extraordinare ce vor culmina cu marea cădere a măștilor Katarinei și cu izbucnirea iubirii în forma ei ideală, de izvor al vieții. O sărbătoare shakespeariană, pentru noi toți.

Spectacolul este produs de Teatrul Proxim, și a fost prezentat, anul trecut, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare, de la Craiova.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.