VIDEO: Industria cinematografică din România se schimbă!

Studenții din Generația Z au vrut să facă un exercițiu de imaginație și s-au întrebat ce înseamnă să fii actor. Această curiozitate i-a făcut să realizeze că au nevoie de un artist alături, ca să înțeleagă mai bine. Au vorbit, în emisiunea Generația Z, cu Isabela Pașol, o tânără actriță cu experiență în arta teatrală și cinematografie.

Isabela a venit în studioul București FM să vorbească despre spectacolul din spatele cortinei și a mărturisit că numai pasiunea în actorie poate aduce succesul. Lumea își imaginează că actorii vor să fie independenți și să se afirme constant, dar artista a confirmat că un spectacol rămâne o muncă riguroasă de echipă.

Deși pregătirile sunt temeinice, se poate întâmpla să uiți o replică, iar lucrul acesta influențează evoluția spectacolului: „Spectacolul trebuie să continue indiferent de ce se întâmplă (…) partenerul tău trebuie să se țină după tine și să fie foarte atent”. Cel mai important aspect rămâne ca publicul să nu simtă schimbările.

Într-o lume în care cinematografia se extinde tot mai mult și popularitatea crește pentru rolurile din filme, Isabela rămâne cu gândul la teatru. Crede că pe platourile de filmare se poate pierde din emoție: Scenele nu se filmează cronologic și trebuie să te adaptezi rapid la dinamica colegilor. În teatru, în schimb, actorul are șansa să crească de fiecare dată când joacă în fața unui alt public. Tot timpul e alt spectacol.”

Din perspectiva Isabelei, un actor bun este un om căruia îi place să observe lumea și care face un exercițiu constant de imaginație atunci când are de pregătit un rol. Emoția e importantă, dar mai important este ca un actor să nu vină la spectacol cu problemele de acasă: „Problemele personale le lași acasă sau le aduci pe scenă doar dacă te ajută la rol”.

Nu mai puțin importante sunt părerile pe care tinerii Generației Z le au când vine vorba de cinematografia românească. Curiozitatea i-a provocat să afle că, deși suntem într-o lume a trendurilor și a influencerilor, tinerii preferă oamenii pregătiți și arta de calitate când vine vorba de cinematografie. Autenticitatea și originalitatea rămân atribute pe care tinerii le apreciază în continuare la filme și, după spusele lor, cunoașterea publicului și interacțiunea cu acesta ar putea ajuta la un succes răsunător.

Dacă nu ai apucat s-o asculți pe Isabela, poți urmări întregul episod pe YouTube-ul București FM.

Generația Z revine vineri, cu un nou episod în care vorbim pe limba ta. Te așteptăm la ora 21:00, tot pe București FM și vrem să fii cu noi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.