Suntem tot pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer

Cancerul în România face cele mai multe victime, cu 48% mai multe decât media europeană, a declarat preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer Cezar Irimia.

Senatorul Nicoleta Pauliuc a afirmat că sistemul medical din România are nevoie de un registru al pacienţilor cu cancer.

„Împreună cu FABC ne dorim şi cerem celor din sistemul medical să înţeleagă că România are nevoie de un registru al pacienţilor de cancer. România are nevoie de registru al supravieţuitorilor de cancer. Ca în multe alte domenii de activitate, să ai legi şi reglementări bune nu este îndeajuns. Discutând cu mulţi bolnavi de cancer care şi-au pus speranţa în munca noastră comună am ajuns la concluzia că aşteptările lor în mod justificat sunt foarte mari ca schimbarea să se producă acum. Pentru o persoană bolnavă de cancer timpul nu are răbdare”, a susţinut senatorul.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a amintit că ţara noastră are un Plan naţional de prevenire şi de combatere a cancerului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.