VIDEO: Iulian Vegheș despre ChatGPT- Avem programe care dețin foarte multe informații, am devenit creatori

ChatGPT a fost lansat ca prototip pe 30 noiembrie 2022 și a atras rapid atenția datorită răspunsurilor sale detaliate și articulate, pentru foarte multe domenii de activitate. Este folosit și pentru domeniile creative, pentru a crea texte, esee sau versuri.

Toate aceste caracteristici pe care inteligența artificială le aduce pe masă sunt motivul multor discuții serioase, care se poartă în totă lumea. Despre îngrijorările pe care le au oamenii privind tehnologia AI și ChatGPT ne-a spus mai multe Lector Dr. Iulian Vegheș, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”

Unde merg drepturile de autor?

„Merg în primul rând către compania care deține platforma. Ca să poată crea o imagine, el a fost antrenat cu alte 1000 de imagini înainte, imagini care au și ele autor, însă asta e o problemă mai complexă”.

Despre îngrijorarea privind lucrările originale și cum ar putea noile tehnologii de inteligență artificială să pună probleme mediului academic, Lector Dr. Iulian Vegheș vine cu o părere rațională: „Există programe care pot verifica dacă ceea ce a produs un student este din creație proprie, dar cred că trebuie să educăm elevii să facă mai bine. Dar da, există algoritmi care pot să recunoască dacă un text a fost făcut de un AI”.

„Deja avem programe care dețin foarte multe informații, am devenit creatori, poate chiar asta ne diferențiază, în primul rând, de alte ființe”, spune Vegheș.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.