Masuri de prevenire a incendiilor

Numarul de incendii in gospodarii a crescut in ultima perioada.

Principalele cauze sunt suprasolicitarea sistemelor de incalzire și utilizarea unor instalații improvizate de catre populație, a unor instalații artizanale de tip afumatorii, dar și pe fondul necurațarii cosurilor de evacuare a fumului.
Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgența, in perioada sezonului rece, un alt factor generator de incidente cu urmari grave il reprezinta exploatarea cu defecțiuni sau improvizația instalațiilor electrice sau suprasolicitarea acestora prin conectarea simultana a mai multor consumatori, in special mijloace de incalzire.

Pompierii le reamintesc oamenilor ca intreținerea corespunzatoare a instalațiilor de incalzire este esențiala pentru prevenirea unor tragedii.

Colonelul Adrian Dobocan de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgența „Porolissum” Salaj le recomanda oamenilor sa respecte distanțele de protecție dintre sobe și materiale combustibile, sa nu foloseasca sobe cu ușițele sau cenușarele defecte. Se interzice alimentarea, indiferent de situație, a sobelor, in exces și, bineințeles, curațarea coșurilor de fum. De obicei, aceste masuri trebuie sa se realizeze la inceputul sezonului rece și inca o data la sfarșitul sezonului rece.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.