VIDEO: Carmen Ionescu și Radu Croitoru – despre pace și evenimentele organizate de Ziua Mondială a Radioului!

De un an, radiourile din întreaga Europă transmit știrile războiului. De un an asistăm neputincioși la drama care se consumă la granița României.

Pentru a sublinia rolul radioului în depășirea momentelor dificile și construirea unor punți de comunicare, Radio România a decis să arate forța de coeziune pe care aceasta o are prin intermediul muzicii.

Despre radio, pace și evenimentele organizare de Radio România, ne povestesc mai multe Carmen Ionescu, managerul Agenției de presă Rador și Radu Croitoru, manager Radio România Cultural, în matinalul „Bună dimineața, București!”.

„Viața într-o valiză” este titlul concertului-eveniment organizat de Radio România Cultural împreună cu Orchestrele și Corurile Radio, sâmbătă, 25 februarie, la Sala Radio, pentru a marca un an de la invazia Rusiei în Ucraina.

Vor urca pe scenă violonistul Alexandru Tomescu, violoncelistul Răzvan Suma și pianista Sînziana Mircea, alături de flautista Maria Velia din Ucraina, studentă în anul al doilea la Universitatea Națională de Muzică din București.

„Se împlinește un an și tragedia continuă. Nu puteam să stăm neputincioși! Veniți cu niște valize de care nu aveți nevoie la Sala Radio, în mod simbolic”, ne încurajează Radu Croitoru.

„Publicul va intra în atmosfera acestui eveniment încă din foaier, înainte de concert, unde Fundația Arte și Artiști în Dialog, partener al evenimentului, a pregătit mai multe momente surpriză”, continuă Croitoru.

București FM și Agenția de presă RADOR vor lansa pagina de știri pentru război, un proiect la care s-a lucrat mult timp.

„Până atunci aveam în medie un flux de 200 de știri, iar în data de 24 am avut peste 400. A fost nevoie de foarte mult timp, foarte multă energie și s-a dat dovadă de mult profesionalism”, povestește Carmen Ionescu.

În perioada următoare va fi lansat site-ul stirilerazboiului.ro, unde oricine va dori va găsi știrile transmise de Agenție de presă RADOR, împărțite pe mai multe categorii.

„În această lucrare, care de acum arată efectiv ca o carte, există și interviuri realizate cu cei trei corespondenți de la Radio România Actualități, care au făcut lucruri extraordinare pe teren”, povestește în continuare Carmen Ionescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.