Nu este posibil sa fii neutru

Sportivii rusi ar trebui sa ia pozitie publica impotriva razboiului din Ucraina daca doresc sa li se permita sa participe la Jocurile Olimpice de la Paris, afirma primarul Kievului, Vitali Kliciko, fost campion mondial la box.
“Sportivii rusi si belarusi nu pot participa la Jocurile Olimpice de la Paris daca nu spun Nu razboiului. Daca o spun public- pot, dar eu cred ca le este frica”, mai spune Kliciko.
“’Fiecare sportiv rus trebuie sa-i spuna presedintelui Rusiei sa opreasca acest razboi fara sens” crede primarul Kievului adugand ca nu este posibil sa fii “neutru cand sunt ucisi barbati, femei, copii. Esti fie pro, fie impotriva razboiului”.

CIO a declansat un val de critici dupa ce a deschis calea sportivilor din Rusia si Belarus sa obtina calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor prin participarea la competitiile de calificare din Asia, la care vor participa ca neutri, fara drapel sau imn.
Presedintele Comitetului International Olimpic, Thomas Bach sustine ca deschiderea portilor pentru ca sportivii rusi si belarusi sa participe la Olimpiada nu situeaza forul olimpic mondial de ”partea gresita a istoriei”, asa cum au transmis sportivii din Ucraina.
Bach a cerut Ucrainei sa renunte la amenintarile cu boicotarea Olimpiadei si a spus ca misiunea sportului este de a unifica. “Istoria va arata cine face mai mult pentru pace. Cei care încearca sa mentina liniile deschise, sa comunice? sau cei care vor sa izoleze sau sa dezbine?”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.