VIDEO: Ilinca Băcilă – despre influențele muzicale din ultimii ani și noua melodie

Ilinca Băcilă ne-a povestit mai multe despre schimbările pe plan personal, influențele muzicale și noua ei piesă, „Mahala”.

„M-am mutat la Cluj, dar vin des în București. M-am mutat ca să iau o gură de aer proaspăt și să îmi schimb perspectiva”, ne povestește Ilinca despre cele mai recente schimbări din viața ei.

„Mi-am făcut și o trupă, se numește Gadjo Dilo, provenit din limba țigănească și înseamnă străin nebun. De când m-am mutat în București, adică de acum 8 ani de zile, am început să descopăr mult mai mult muzica țigănească și cultura rromani și să mă îndrăgostesc foarte mult de latura asta a lor artistică, mă fascinează foarte mult. Când am ajus la Cluj am zis că trebuie să fac ceva în sensul ăsta, dacă tot mă pasionează de așa de mult timp. Așă că mi-am făcut trupa asta cu care cânt o fuziune de rock și muzică tigănească, lăutărească. Din tot ce am cântat până acum, pe lângă „Yodle”, chiar simt că melodia asta mă reprezintă”, continua artista.

Ilinca ne-a spus și povestea interesantă din spatele noii ei piese, Mahala: „Sunt foarte fericită că vin la voi cu o piesă nouă pe care am scris-o chiar eu! M-au sunat de la TVR dacă pot să prezint finala și am întrebat dacă pot să cânt o piesă cu trupa mea. Mi-au spus că da, dar că trebuie să fie una original, iar eu aveam doar reinterpretări. Așa că a trebuit să scot o piesă nouă”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.