S-a anunțat preselecția pentru Gala HOP; Alexandru Dabija și Leta Popescu sunt directorii artistici ai ediției 26

Sursa foto: UNITER

Preselecția pentru Gala Tânărului Actor HOP va avea anul acesta, în premieră,  două sesiuni, la alegerea candidaților: 9 – 11 mai sau 13 – 15 iulie 2023, și se va desfășura la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, la Sala Media.

Se pot înscrie doar actorii care au absolvit facultatea (licență) sau cei care vor absolvi în această vară, și au vârsta până la 33 de ani.

Direcția artistică a Galei HOP va fi asigurată de regizorii Leta Popescu și Alexandru Dabija.

Tema ediției este PREZENȚA ACTORULUI.

”Anul acesta urmărim relația dintre actor și mijloacele tehnice căutând echilibrul dintre specificul teatrului și instrumentele digitale. Prezența tehnologiei în mediul teatral a fost mai puternică în ultimii ani pandemici ceea ce ne face să tragem linie și să vedem cum ajunge tehnologia să potențeze arta actorului.

Participanții au libertatea de a decide dacă folosesc text sau creează momente non-verbale, iar în cazul alegerii textelor au libertate totală. Genul momentului artistic (de la performance la monolog antic) este, din nou, la alegerea candidatului”, precizează organizatorii, pe site-ul evenimentului, www. galahop.uniter.ro

Pentru preselecție, cei interesați sunt invitați să prezinte un moment de 3-5 minute (secțiunea individual) și de 10-15 minute (secțiunea grup, componența grupului nu va depăși 10 participanți).

Momentul scenic trebuie să conțină utilizarea de către actori a tehnologiei: camere video, telefoane, microfoane, proiecții, efecte de sunet, de lumină etc.

Candidaţii trebuie să trimită la adresa de email doina@uniter.ro un curriculum vitae, copie după diploma de absolvire sau după adeverință în cazul absolvenților anului 2023, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul exercițiului prezentat. Vor menționa cerințele tehnice pentru susținerea momentului artistic,  pe care să le asigure organizatorul. De asemenea,  se va specifica sesiunea de preselecție aleasă.

Gala Tânărului Actor – HOP este un program cultural de interes naţional, cu desfăşurare anuală, organizat de UNITER. Scopul  Galei este promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic, de stat şi particular.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.