„SHAME – European Stories” – expoziție despre abuzul asupra copiilor din Europa!

Sursa foto Olga Stancu

Miercuri, pe 15 februarie, de la ora 13:00, în stația de metrou Piața Unirii 1, a fost inaugurată expoziția „SHAME – European Stories”, organizată de Justice Initiative – o mișcare pan-europeană ce are ca scop oprirea, recunoașterea și prevenirea abuzurilor asupra copiilor Europei.

Sursa foto Olga Stancu

Expoziția „SHAME – European Stories” a adunat laolaltă zeci de portrete și poveștile celor care au supraviețuit abuzurilor trăite în copilărie din întreaga Europă. Adopții forțate, abuzuri sexuale, copii îndepărtați cu forța de familii, victime ale traficului de persoane, copii supuși experimentelor sociale și copii abuzați în cadrul familiei – expoziția încearcă să contureze un fenomen care iese din umbra trecutului pentru a preveni ca aceste crime să cadă în uitare fără a se face dreptate.

În cadrul expoziției a avut loc un performance inedit, realizat de 15 copii din Cor cu Dor. Aceștia au vorbit, prin intermediul muzicii, în numele tuturor copiilor care nu și-au putut striga durerile, suferințele și abuzurile.

După prezentarea expoziției, participanții au fost invitați să adopte un portret, luându-și angajamentul, printr-o semnătură simbolică în dreptul unuia din exponatele proiectului, că va duce mai departe aceste povești și va contribui la oprirea abuzului asupra copiilor din România și Europa.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.