2.2 miliarde de euro pentru construirea de unităţi sanitare prin PNRR

Guvernul României a aprobat astăzi, 22 februarie 2023, lista celor 27 de obiective de investiţii finanţate din PNRR.

Lista cuprinde spitale noi care vor fi construite în întregime, corpuri noi de clădiri, precum şi reabilitarea altora. Prin această investiţie se va asigura inclusiv dotarea spitalelor sau a unităţilor sanitare nou construite cu aparatură medicală şi sisteme performante de digitalizare pentru realizarea fişei de observaţie electronică a pacienţilor.

În cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR au fost depuse 46 de dosare de finanţare.

Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 şi au intrat în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare.

Cele 27 de obiective au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut şi în limita bugetului alocat investiţiei specifice din PNRR.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, este vorba despre investiţii care vizează asigurarea de noi servicii medicale, îmbunătăţirea calităţii serviciilor existente, precum şi investiţii în echipamente medicale pentru infrastructura sanitară nou construită sau renovată şi pentru care România are la dispoziţie peste 2,1 miliarde de euro prin PNRR.

„Toate acestea includ aproape 3.000 de paturi în unităţi cu eficienţă energetică sporită şi peste 10.000 de paturi dotate, inclusiv cu echipamente digitalizate”, menţionează sursa citată.

Executivul precizează că un procent important din obiectivele de investiţii nou construite vor înlocui clădiri existente cu risc seismic ridicat, cum este cazul Institutului „C.C Iliescu” din Bucureşti, care va fi construit în întregime.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.