Campanie de consultații și ecografii gratuite la Centrul „Sf. Nectarie” din Sectorul 6

Centrul de Sănătate „Sfântul Nectarie” din Sectorul 6 oferă femeilor consultații endicronologice și ecografii de tiroidă gratuite. Campania se va desfășura în perioada 1-10 martie.

Campania „Luna Martie – Luna Femeii Sănătoase” se va desfășura la Centrul de Sănătate de pe Bulevardul Uverturii, numărul 81, a anunțat Primăria Sectorului 6. Pacientele au nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie.

Personalul medical din cadrul Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie” propune și un pachet de igienizare dentară. Acesta valorează 250 de lei și conține mai multe proceduri dentare, precum: consultație, detartraj, periaj profesional, air-flow. Procedurile lustruiesc suprafețele dentare, oferind un efect de albire al dinților.

Programările pentru ambele servicii medicale se pot face pe platforma https://www.nectarie6.ro și la numărul de telefon 031/9593.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 a mai anunțat că proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație și-a lansat pagina web dedicată informării cetățenilor și opiniei publice. Aici se vor regăsi informații despre desfășurarea proiectului.

Acesta este finanțat cu fonduri neramursabile și are ca obiectiv dezvoltarea unui pachet complex de servicii pentru sănătatea categoriilor sociale vulnerabile din Sectorul 6 și din București.

Pagina web va pune la dispoziție detalii privind:

  • Serviciile accesibile din cadrul proiectului, mai ales cele de prevenire a îmbolnăvirilor și screening de sănătate. Acestea vor fi puse la dispoziție de Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”;
  • Modalitățile prin care serviciile vor putea fi accesate, inclusiv posibilitatea de a aplica în format digital;
  • Subiecte ce vor fi abordate în cadrul a două campanii de conștientizare și informare, făcând parte din planul proiectului. Temele ce vor fi puse în discuție sunt:
  • prevenirea bolilor respiratorii, punându-se accent și pe Tuberculoză,
  • sănătatea la nivelul populației din grupurile vulnerabile și a persoanelor ce au probleme de sănătate mintală.

Proiectul are în vedere grupurile vulnerabile din Sectorul 6 și din restul Capitalei. Astfel, SAFE are în vedere 4.000 de persoane din grupuri vulnerabile, 800 de persoane fiind de etnie romă.

SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație este coordonat de Ministerul Sănătăţii – România și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în colaborare cu Fundația „Estuar” și Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”. Acesta este finanțat prin programul „Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

Proiectul va avea o durată de 18 luni și are un buget de 986.448 de euro.

Cei interesați pot afla mai multe informații despre înscriere la numărul de telefon 021.9970 sau la adresa de e-mail safe@dgaspc6.com.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.