Comisia Europeană a interzis utilizarea aplicației TikTok pe dispozitivele de serviciu

Comisia Europeană a decis să suspende utilizarea aplicaţiei TikTok pe dispozitivele de serviciu, pentru a spori securitatea cibernetică, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Această măsură urmăreşte să protejeze Comisia împotriva ameninţărilor şi acţiunilor la adresa securităţii cibernetice, care pot fi exploatate pentru atacuri cibernetice împotriva mediului corporativ al Comisiei. Evoluţiile în materie de securitate ale celorlalte platforme de comunicare socială vor fi, de asemenea, reexaminate în mod constant.

Măsura este în conformitate cu politicile interne stricte ale Comisiei în materie de securitate cibernetică în ceea ce privește utilizarea dispozitivelor mobile pentru comunicările legate de muncă.

Această măsură completează recomandările de lungă durată adresate de Comisie personalului său în vederea aplicării celor mai bune practici atunci când utilizează platformele de comunicare socială și de a menține un nivel ridicat de conștientizare cibernetică în activitatea lor zilnică.

Comisia se angajează să garanteze că personalul său este bine protejat împotriva ameninţărilor şi incidentelor cibernetice care sunt în prezent în creştere.

Suspendarea de joi este o decizie internă adoptată la nivelul instituţiei care se limitează strict la utilizarea dispozitivelor înregistrate în serviciul său mobil.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.