Promisiuni de consolidare prin PNCCRS de la Primăria Capitalei!

Primăria Capitalei a depus, prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), 26 de cereri de finanțare, dintre care 22 pentru clădiri rezidențiale și 4 pentru clădiri publice, cu o valoare de finanțare nerambursabilă de peste 650 de milioane de lei, se scrie pe pagina de socializare a primarului general al Capitalei Nicușor Dan.

Proiectele sunt pentru consolidare seismică, prin fonduri naționale.

Dacă proiectele vor primi finanțare, ar putea fi consolidate imobile din zona centrală, construite în perioada interbelică, precum cele de pe Mendeleev 17, colț cu Piața Amzei 15, Magheru 27, Alexandru Beldiman 1, Carol I 63, Victoriei 101, corp A și B, Schitu Măgureanu 1 și 3, mai susține postarea de pe pagina lui Nicușor Dan.

„Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic este programul care are, ca element de noutate, faptul că lucrările sunt finanțate sută la sută din bugetul Ministerului Dezvoltării. Sigur, sub condiția de a nu înstrăina imobilul timp de 25 de ani, cu recuperarea cheltuielilor, dacă este această situație.
Am depus un număr de 22 de imobile, în valoare totală de 600 de milioane de lei. Pe data de 3 ianuarie, prima zi de lucru oficială din anul 2023, la ora 10, am avut o echipă de 20 de persoane care au fost și au încărcat imobilele în platformă.
În perioada următoare, și aceste imobile vor fi în evaluare. Și, cu siguranță vom prinde – a fost și aici regula primul venit, primul servit, dar cu siguranță și din aceste 22 de imobile vom prinde finanțare cel puțin pentru o parte dintre ele”, a declarat pentru București FM directorul AMCCRS, Răzvan Munteanu.

Perioada de depunere a proiectelor pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic prin Programul Național de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic (PNCCRS) din fonduri naționale în baza Legii 212/2022 s-a încheiat.

La nivel național s-au depus în platforma Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației 366 de cereri, dintre care 132 cereri pentru clădiri rezidențiale și 234 pentru clădiri publice, în valoare de 5,7 miliarde lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.