Când primarul și consilierii se ceartă, pierde cetățeanul!

Facebook/ primaria sector 1

Cu treisprezece voturi pentru și nouă împotrivă, consilierii locali din Banu Manta au decis suspendarea lucrărilor ședinței extraordinare a Consiliului Local al Sectorului 1, convocată astăzi, pentru ora 10:00.

Aleșii locali acuză lipsa primarului Clotilde Armand, care de un an de zile nu a mai luat parte la ședințele Consiliului Local.

De asemenea, ei mai spun că, folosindu-se de pretextul pandemiei de COVID-19, edilul din Banu Manta nr. 9 nu ține audiențe cu cetățenii, așa cum prevede legea.

În fine, prin vocea președintelui de ședință Daniela Popa, consilierii locali susțin că regulamentul propus de către edilul Armand pentru accesul în sediul Primăriei Sectorului 1, este unul dictatorial.

„În acel regulament dictatorial, făcut de Cabinet Primar și Serviciul Imagine, și în comunicatul dat de serviciul de imagine al Primăriei Sectorului 1, deci, practic sunt făcuți mafioți cetățenii care au curajul să denigreze imaginea Sectorului 1.

În condițiile în care primarul nu dă audiențe – are zero audiențe, cred că este singurul primar din România care are zero audiențe, și încă se află în stare de pandemie. Doamna Armand e în stare de urgență din pandemie. Pentru că se află în stare de urgență din pandemie, nu oferă audiențe, așa cum e obligată de lege.

Tupeul și nesimțirea cu care tratează cetățenii și pe noi, astăzi, în Consiliu – ați văzut vine și nici măcar nu salută. Și ar trebui să fie aici, prezentă, de fiecare dată. De un an de zile nu a mai fost în acest scaun!

Haideți să suspendăm ședința, poate își revine și dumneaei, până săptămâna viitoare, și să vină aici, să votăm”, a declarat președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1, Daniela Popa.

Clotilde Armand: „Primăria Sectorului 1 nu mai este sat fără câini”

„Accesul în orice instituție publică se face în baza unui regulament, așa cum există în toate sediile administrative, fie că vorbim de primării, consilii județene, ministere etc. Primăria Sectorului 1 nu a interzis nimănui accesul în primărie sau la ședințele de consiliu.

Tot ce face administrația locală este să aplice normele interne de funcționare absolut necesare pentru buna desfășurare a actului administrativ. Să nu mai ajungem în situațiile din vechile administrații, când dezvoltatorii imobiliari intrau peste funcționarii publici pentru a urgenta obținerea autorizațiilor de construire, sau când administratori de firme controversați intrau ca la ei acasă pentru a negocia contracte.

Transparența este un principiu fundamental în care cred, dar aceasta nu trebuie confundată cu lipsa regulilor sau nerespectarea legii. Primăria Sectorului 1 nu mai este sat fără câini, este o administrație în slujba cetățenilor și nu a mafiei transpartinice”, ar fi declarat Clotilde Armand, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.