VIDEO: Lovitura perfectă: golf la București Fm!

Dacă e vineri, e sport! Originea jocului de golf este încă subiectul unor controverse între specialiști. Am aflat povestea jocului de golf, sportul care este definit de eleganță și rafinament, de la  Paolo Sarroglia – jucător de golf și Cătălin Beciu – președintele Federației Române de Golf, invitați #ÎnComunitate.

Istoria acestui sport se întinde pe mai multe secole și a evoluat de-a lungul timpului într-un sport sofisticat și rafinat, cu reguli precise și etichetă. Originile exacte ale golf-ului sunt neclare, dar se crede că sportul a apărut în Scoția în secolul al XV-lea. În timp, golf-ul a evoluat și a devenit un sport popular, cu turnee și campionate organizate la nivel național și internațional. Astăzi, golf-ul este jucat în peste 140 de țări și este inclus în programul Jocurilor Olimpice de vară.

În România golful a devenit un sport apreciat, în care se fac investiții serioase, așa cum ne-a spus Cătălin Beciu, președintele FR Golf:

„Golful românesc a ajuns să aibă investiții finalizate sau în curs de derulare de aproximativ 120 de milioane de euro. Ceea ce mie mi se pare că, în momentul ăsta, ar fi cea mai importantă investiție în sportul românesc. Și ce e foarte important, este că nu vorbim despre un sport scump. Golful este sportul cu cel mai mare număr de practicanți legitimați din lume, cu foarte, foarte mult peste fotbal. Peste o jumătate de miliard de practicanți, cei legitimați sunt oricum mai mulți decât cei legitimați din fotbal. Este un sport practicat în toată lumea de oameni care au vârste cuprinse între 4-5 ani și 95 de ani. Devine un mod de viață.”

Tenisul a fost prima iubire a lui Paolo Sarroglia, acum jucător profesionist de golf.  „Voiam să-mi  schimb viața, să fac ceva nou”, ne-a mărturisit acesta. În România a venit pentru a face câteva investiții și afaceri. Pasiunea pentru golf a crescut cu fiecare minut petrecut pe terenul de joc.

„Eu când m-am lăsat de tenis, am început sa lucrez ca antrenor de tenis. La început, dimineața, încă nu aveam toate orele ocupate. Și n-aveam ce să fac. Îmi amintesc că tatăl meu, de Crăciun, mi-a cumpărat un set de crose de golf, în ideea că poate îmi găsesc o pasiune nouă. Am început sa mă duc in fiecare dimineață la golf și m-a plăcut foarte mult. Din păcate, după 5-6 luni am început să lucrez din plin ca antrenor de tenis și n-am avut cum sa joc golf. S-a schimbat complet situația, după un anumit timp în Romania. M-am întâlnit cu două persoane, jucătorii de golf George Luță și Daniel Ionescu. Și am început din nou să joc. Am avut noroc că am găsit un club unde era patron Cătălin Beciu, și acolo mi-a plăcut enorm.”

Golful, în România, are o reprezentare foarte bună în aproape întreg teritoriul. Terenurile au o calitate foarte bună, multe dintre acestea oferă chiar condiții de organizare pentru turnee internaționale.

„Am început să stăm bine, în sensul în care avem terenuri de o calitate foarte bună, pe care se pot ține competiții internaționale. Avem și proiecte care au nevoie de o reamenajare, dar una peste alta cred că în golful românesc au început să existe suficient de multe oferte din punct de vedere al cluburilor, astfel încât să satisfacă pe toată lumea. Cu excepția zonei Moldovei, ele sunt răspândite cam prin toată țara. Adică de la Arad, Timișoara până la București, Alba Iulia, Cluj, așa mai departe, Prahova, Craiova. Snagov.”, a adăugat Cătălin Beciu, președintele FR Golf.

Golful este un sport elegant și sofisticat, care necesită disciplină, concentrare și respect pentru reguli și etichetă. Un sport în care pasiunea joacă un rol important. Evoluția oricărui jucător depinde de numărul de ore investit în antrenamente. „Aș putea să stau toată ziua acolo să joc.”, a mai spus Paolo Sarroglia, jucător de golf.

 „Jucam mult, chiar mult peste media jucătorilor, am făcut asta cu multă pasiune, așa că am ajuns la un nivel, să spunem acceptabil. Jucam mult mai mult de două ore pe zi, iar sâmbăta și duminica jucam non-stop, adică intrăm pe teren și până când nu se întuneca, nu ieșeam, pentru că îmi place, sincer, la nebunie. Aș putea să stau toată ziua acolo să joc.”

 Investiții în acest sport se fac, există și cluburi cu terenuri pe care se pot organiza turnee internaționale, pasiune și dorință de a reuși există. Premisele performanței sunt îndeplinite. Viitorul golfului românesc este unul optimist, ne-a asigurat Cătălin Beciu, președintele FR Golf.

„Nu cred că golful românesc o să fie în urma golfului britanic, de exemplu. Ba din contră, resursele noastre sunt unele foarte bune. În general, când o națiune crește într-un sport anume, ea începe să producă și multă performanță. Nu apare blazarea în jurul fenomenului respectiv. Eu cred că veți vedea tineri din România care vor lovi cum tinerii de prin America nu o  vor mai face peste 2-3-4 ani.”

Află aici totul despre jocul de golf, de la istorie până la secretele unei lovituri perfecte!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.