Sectorul 6 investește în infrastructura educațională!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Infrastructura educațională este un subiect despre care vorbim, de obicei, la începutul toamnei, atunci când se apropie debutul unui nou an școlar sau când vine perioada de înscriere a copiilor la creșe și grădinițe.

Atunci, părinții sunt nervoși și pun presiune pe autoritățile locale pentru că, veșnic, nu sunt suficiente locuri și fiecare dorește să își înscrie copilul la o anumită unitate de învățământ preșcolar.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Atunci, la debutul anului școlar, se vorbește despre copiii care învață în trei schimburi, din cauza supraaglomerării școlilor.

Apoi, însă, se lasă, din nou liniștea.

În Sectorul 6, presiunea pe rețeaua școlară este foarte mare. Extinderea Bucureștiului către Ilfov și lipsa investițiilor în infrastructura de învățământ sunt principalele surse ale acestei presiuni.

„În Sectorul 6, ca în tot Bucureștiul, este mare presiune pe rețeaua școlară, care vine, în special, din Ilfov. Pentru că Ilfovul a devenit, deja, un sector rezidențial al Bucureștiului. S-au construit foarte multe locuințe și puțină infrastructură educațională. Și noi trebuie să acomodăm și acești copii pentru că nu avem alternative.

Legea spune că oricine are, de exemplu, făcută o mutație, undeva, și este luat în evidențe, are viză de flotant, atunci trebuie să poată să vină și copilul să se înscrie la școală. Ceea ce se practică, pe scară largă”, a explicat pentru București FM, edilul Ciprian Ciucu.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Primăria din Calea Plevnei a demarat încă de acum doi ani, un program de investiții în infrastructura educațională.

„În momentul de față, noi avem un program serios de a investi, în Sectorul 6, în creșe, grădinițe și școli. Adică, în acest moment, avem finalizată construcția unui corp de grădiniță, a unei grădinițe noi, practic, și a unui afterschool. Care intenționez, până la urmă, să nu fie afterschool, pentru că are toată această arhitectură școlară. Să devină tot școală, copiii să nu mai învețe în mai multe schimburi, ci doar într-un singur schimb.
Deci, acestea le avem deja finalizate. Deci, începute pe timpul mandatului meu și deja finalizate, în acești doi ani.

Mai avem în construcție încă patru afterschool-uri, încă două grădinițe și încă două creșe.
Deci, noi am direcționat o parte importantă din bugetul Sectorului 6 către infrastructura școlară, dar am și accesat fonduri europene. Deci, finanțarea externă a Sectorului 6, care vine în Sectorul 6 pentru infrastructura școlară, pentru că oamenii să aibă unde aduce copiii la școală, în Sectorul 6”, a explicat Ciprian Ciucu.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Ciprian Ciucu vrea să continue în viitor investițiile în infrastructura școlară și să construiască creșe în sector.

„Dacă le vom face – și le vom face, cu siguranță, fiindcă deja sunt în anumite grade de maturitate aceste proiecte, în mare, rezolvăm problemele. Pentru că ne-am ocupat de ele încă de la începutul mandatului, acum proiectele au ajuns la maturitate. Și, dacă aceste, să zic, cinci corpuri de școală noi, trei grădinițe noi, două creșe noi, cel puțin pe zona de grădinițe și de școli vom sta foarte bine. Vom avea de investit, în continuare, în creșe.

Nu s-au făcut creșe, de la Revoluție, până acum – nici școli, de altfel, dar, acum facem școli. Deci, noi vom avea, vom adăuga, în rețeaua noastră de creșe, încă două creșe, dar nu este suficient. Va trebui să continuăm cu cel puțin două – trei creșe, dacă nu chiar mai multe”, spune edilul Sectorului 6.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.