A început un nou proiect ”Ascultă cinci minute de muzică clasică”, în spații neconvenționale

Marea muzică a tuturor timpurilor de va auzi în fiecare zi a lunii martie în hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firme, în cadrul proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică”, inițiat de Radio România Muzical și desfășurat din 2010.

Lucrări muzicale celebre devin parte a ambientului sonor propus de partenerii proiectului, în interpretarea unor prestigioși interpreți români: majoritatea, înregistrări recente din stagiunile Orchestrei Naționale Radio și a Orchestrei de Cameră Radio.

Proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” are o istorie neîntreruptă de 13 ani în spații neconvenționale din întreaga țară.

Prima ediție a avut loc în octombrie 2010. De atunci, pe parcursul lunilor martie și octombrie, în fiecare zi, publicul a avut ocazia să descopere sau să redescopere marile opusuri ale muzicii clasice, în spații neașteptate. Audițiile au fost întâmpinate pozitiv atât de clienții, cât și de angajații partenerilor proiectului.

În cadrul aceluiași proiect, au fost organizate și concerte cu muzicieni români, care s-au bucurat de un mare succes de public.

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute, unde pot fi ascultate atât piesele propuse în spațiile neconvenționale, cât și cele propuse elevilor din școli.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.