Tragedie feroviară în Grecia

Captura video

Cel puţin 36 de persoane au murit şi 85 au fost rănite, marţi noapte, în Grecia, după ce două trenuri s-au ciocnit în apropiere de orașul Larissa, relatează AFP.

Este vorba despre un tren de pasageri care efectua o cursă între Atena şi Salonic și un tren de marfă.

Până în prezent nu s-a furnizat niciun motiv pentru care trenurile au intrat în coliziune. Însă potrivit media elene este vorba despre „cel mai grav accident feroviar cu care s-a confruntat vreodată Grecia”.

Potrivit primarului din Tempe, localitate în dreptul căreia s-a produs accidentul, Yorgos Manolis, numeroşi studenţi se aflau la în tren. Ei se întorceau la Salonic după un weekend prelungit care a inclus o zi de sărbătoare în Grecia.

Circa 150 de pompieri, precum şi 40 de ambulanţe, au fost mobilizaţi, potrivit salvatorilor greci. Macarale şi persoane care le deservesc au fost de asemenea trimise la faţa locului pentru a încerca să degajeze fiarele contorsionate şi să ridice vagoanele răsturnate.

Potrivit dpa, în tren se aflau circa 350 de persoane.

Unul dintre vagoane a fost complet zdrobit în urma impactului, ceea ce face intervenţia salvatorilor foarte dificilă, în timp ce altele au fost doar parţial distruse. Alte vagoane au fost cuprinse de flăcări.

O reuniune de criză a guvernului a fost organizată. Ministrul sănătăţii Thanos Plevris s-a deplasat la faţa locului, în timp ce ministrul de interne Takis Theodorikakos supervizează situaţia din centrul de gestionare a crizei alături de şefii poliţiei şi pompierilor.

Cele două spitale din regiunea Larisa au fost rezervate pentru a primi numeroşii răniţi, potrivit pompierilor greci. Spitalele militare din Salonic şi Atena sunt şi ele „în stare de alertă” în caz de nevoie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.