Trei proiecte care vizează sănătatea nou-născuţilor, aprobate în ședința CGMB!

arhiva

În ședința de astăzi a Consiliului General al Municipiului București au fost aprobate trei proiecte care vizează sănătatea nou-născuților.

Unul dintre ele se referă la construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive neonatale la Spitalul „Filantropia”, iar celelalte două la dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți de la spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino”.

Astfel, la Spitalul „Filantropia” se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienților critici nou-născuți la 25 de paturi (de la 12 existente). Totodată, se are în vedere dotarea paturilor cu echipamente, aparatură și dispozitive medicale moderne. De asemenea, vor fi îmbunătățite programele de screening/prevenție malformații congenitale cardiace și retinopatia prematurității, prin dotarea cu echipamente medicale adecvate.

În felul acesta, va crește calitatea îngrijirilor, tratamentelor și siguranța micilor pacienți.

Valoarea totală a investiției este de 56.749.946 lei cu TVA.

Noua clădire de terapie intensivă neonatală, cu regim de înălțime S tehnic + P + 2E + E tehnic, se va construi în partea de vest a spitalului, alipită de corpul C5.

Pentru spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino” s-a aprobat dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți. Valoarea proiectelor este de 1.112.935,60 lei (TVA inclus) pentru „Malaxa”, respectiv 9.501.388,83 lei (TVA inclus) pentru „Cantacuzino”. Se va investi în echipamente medicale adecvate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și în îmbunătățirea programului de screening.

Finanțarea se va realiza fie prin PNRR, fie prin bugetul local al municipiului București și/sau alte surse legal constituite.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.