Recital de poezie și chitară cu poetul Liviu Uleia și Maxim Belciug!
Articol de bucurestifm, 8 martie 2023, 14:22
Joi, 16 martie 2023, ora 18.00, Muzeul Literaturii Române din București invită publicul la un recital de poezie și muzică live: poetul Liviu Uleia își citește versurile acompaniat de sonoritatea caldă și rafinată a chitarei lui Maxim Belciug.
Născut în 1967, la București, poetul Liviu Uleia a debutat la zece ani, cu proză. După studii de filologie, sporadice activități jurnalistice și ani de căutări, publică, în anul 2000, la editura Vinea, „Cântecele întunericului”, o insolită carte de poezie pentru care primește premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti.
Este un boem incurabil, poate unul dintre ultimii boemi autentici, și crede, după cum însuși mărturisește, într-o boemă „deschisă” şi în a scrie „cu bucurie”. Scrie poezie, proză, teatru şi, de la o vreme, și literatură pentru copii.
A mai publicat: „Sfârșitul zilelor” (poezie – Editura MNLR, 2005), „Manifestele individualității” (prozǎ – Editura Trei, 2007), „Povești lupești” (carte pentru copii – BCR Asigurǎri, 2011), „Cugetǎri ciobǎnești românești” (catrene ilustrate – Editura Tracus Arte, 2012), „Polimersia” (roman – Editura Tracus Arte, 2013), „Cu Co-Columb în dedesubturile lumii” (proză – Editura Tracus Arte, 2014), „Sunt o carte rea” (proză – Editura Tribuna, 2015) „Arta ușurării” (proză – Editura Tracus Arte), „Istorioare triumfătoare” (carte pentru copii – Editura Tracus Arte, 2018), „Ghid bahic” (Editura Tracus Arte, 2019), „Să-ți fii înger. Roman aerian” (Editura Tracus Arte, 2021).
Supranumit și „chitaristul încântărilor”, Maxim Belciug s-a născut tot în 1967 și tot la București. A urmat aceleași studii de filologie ca și poetul Liviu Uleia. Aici, pe holurile facultății, cei doi au legat o prietenie ce a crescut, în timp, de la poezia veselă a tinereții la legătura subtilă, dar stabilă, a sufletelor comunicante.
După obținerea diplomei în filologie, Maxim Belciug s-a reîntors la prima (și singura) sa dragoste – muzica, dedicându-se exclusiv chitarei. A concertat mult, atât în calitate de solist, cât și în diverse formule camerale, în țară sau în străinătate, construindu-și, de-a lungul anilor, o solidă reputație de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate şi altruism.
Recitalul de poezie și chitară de joi, 16 martie 2023, începe la ora 18:00 și are loc în sala Perpessicius a Muzeului Național al Literaturii Române, din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, București.
Evenimentul este organizat de MNLR în colaborare cu Asociația Culturală Kitarodia.
Intrarea este liberă.