În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în 1.306 misiuni

arhiva

În ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit în 1.306 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi salvarea de vieţi. Cele mai numeroase intervenţii de acest tip au fost derulate în zona Bucureşti-Ilfov (311 cazuri) şi în judeţele Timiş (74 cazuri), Cluj (57 cazuri), Mureş (54 cazuri), Sibiu (49 cazuri) şi Hunedoara (48 cazuri).

Totodată, echipajele de stingere au acţionat pentru localizarea şi lichidarea celor 120 de incendii înregistrate la nivel naţional, iar echipajele SMURD au asistat medical 1.320 de persoane aflate în dificultate.

Din totalul celor 120 de incendii, 65 de intervenţii au fost la arderi necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată, deşeuri), fiind afectate aproximativ 163 ha de teren.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenţie au gestionat cu promptitudine 170 misiuni pentru protecţia comunităţilor.

În perioada de referinţă, pe timpul misiunilor desfăşurate, pompierii au salvat 9 persoane aflate în dificultate.

O atenţie deosebită a fost acordată şi accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acţionând în 11 situaţii pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

O astfel de intervenţie a avut loc ieri, în judeţul Cluj, unde pompierii militari au acţionat pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier dintre un autotren şi un microbuz, pe raza localităţii Poieni, DN 1. Ajunse la locul solicitării, echipajele de descarcerare şi prim ajutor au constatat că în urma impactului puternic dintre cele două autovehicule, au rezultat şapte victime, dintre care două decedate. După evaluarea medicală la faţa locului şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, patru victime au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.

Un alt accident rutier s-a petrecut, ieri, în judeţul Braşov, pe DN 73, între localităţile Râşnov şi Tohanu Nou, în care au fost implicate două autoturisme şi o autoutilitară. Echipajele de intervenţie sosite la locul evenimentului rutier au constatat că, în urma coliziunii dintre cele trei autovehicule, au rezultat cinci victime, dintre care două decedate. Colegii noştri au evaluat şi asistat medical celelalte trei persoane rănite, ulterior acestea fiind transportate la o unitate medicală de specialitate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor periculoase (urşi) în judeţele Braşov şi Mureş.

Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor din dinamică, 215 pompieri salvatori şi 168 mijloace tehnice se află la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.