Contrele politice blochează adoptarea bugetului Primăriei Sectorului 1!

Foto: Primaria Sectorului 1 / Facebook

Update: Astăzi, 15 martie, începând cu ora 10:00, edilul Clotilde Armand a convocat o nouă ședință de îndată a Consiliului Local al Sectorului 1. Pe ordinea de zi a ședinței se afla doar proiectul de buget propus de către primărița din Banu Manta.

Proiectul de buget nu a fost adoptat, nici de această dată, deoarece consilierii locali reclamă prezența primarului Clotilde Armand și a directorilor de la Investiții și, respectiv, ADP Sector 1 la lucrările ședinței.

……………………………………………………………………………………………………………

Astăzi se desfășoară cea de-a șaptea ședință a Consiliului Local al Sectorului 1 pe a cărei ordine de zi se află adoptarea bugetului Primăriei din Banu Manta!

În timp ce edilul Clotilde Armand îi acuză pe consilierii locali PNL și PSD că blochează bugetul și lasă Primăria fără bani, consilierii solicită prezența directorilor din Executiv și a primarului Clotilde Armand pentru a da lămuriri în legătură cu alocările bugetare.

Plata burselor școlare, plățile utilităților către școli, finanțarea celui mai important spital de urgență din țară (Spitalul de Urgenta Floreasca) și a celui mai mare spital de copii din România (Spitalul Grigore Alexandrescu) precum și indemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap vor fi stopate din cauza neaprobării bugetului local al Sectorului 1 pentru anul 2023, susține un comunicat oficial al Primăriei Sectorului 1!

Coaliția PSD-PNL de la Sectorul 1 lucrează împotriva copiilor, împotriva persoanelor vârstnice și împotriva persoanelor cu handicap, blochează activitatea spitalelor și a școlilor și stopează investițiile în Sectorul 1. De două luni, PNL și PSD nu vor să pună în discuție proiectul de buget pentru anul 2023 în Sectorul 1. Neavând bugetul aprobat, fondurile care trebuiau să vină de la bugetul de stat sunt sistate, lucrăm la cotă de avarie din ce am încasăm din taxe și impozite. În lipsa bugetului pe care PSD și PNL nu vor să-l aprobe, bursele școlare și stimulentele educaționale vor fi oprite, deoarece nu mai avem bani. De asemenea, sunt sistate plățile utilităților către școli, mai mulți directori au primit deja somații de la furnizori că sunt întârzieri la plata unor facturi. În plus, toate programele școlare vor fi oprite”, sustine Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe pagina de Facebook.

Primăria Sectorului 1 nu rămâne fără bani, până la aprobarea bugetului, explică, însă, președintele Comisiei de buget a Consiliului Local din Banu Manta, liberalul Dinu Gheorghe:

Deci, Primăria (Sectorului 1 n.r.) trăiește, în fiecare an, după expirarea termenului de votare a bugetului, cu unu pe doisprezece din bugetul pe anul trecut. Lună de lună, adică.
Deci, cu alte cuvinte, are suficienți bani ca să susțină.
Chiar mai mult decat atât, ar putea face și proiecte. Ar putea continua proiectele de anul trecut, fără să înceapă proiecte noi.
Primăria nu moare de foame, Primăria nu dă faliment„, a declarat Dinu Gheorghe pentru București FM.

Tot președintele Comisiei de buget explică de ce Consiliul Local al Sectorului 1 nu a adoptat bugetul propus de către edilul Clotilde Armand:
Dar, în același timp, noi ne-am dori să avem un buget nou care să fie în relație directă cu proiectele care pot fi și realizate.
Dacă ne apucăm, iarăși, și alocăm bani și, după aceea, dispar banii pe plante care se usucă, cred că este un păcat și pentru timpul nostru și pentru cetățenii care ne-au învestit aici cu încrederea lor și care cred că așteaptă o viață mai bună de la această administrație„, a declarat Dinu Gheorghe.

La rândul ei, viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb spune că bugetul nu a putut fi adoptat deoarece pentru Direcția de Mediu a Primăriei Sectorului 1 se propune alocarea unei sume foarte mari de bani, fără a se preciza pe ce vor fi cheltuiți acești bani:

În cardul Direcției de Mediu, nu apare detaliat, așa cum obligă legea, lista obiectivelor de investiții.
Deci, din punctul nostru de vedere, până când directorul economic, respectiv Direcția de Mediu, nu transmite un document oficial către cele două comisii (Juridică și de Buget ale Consiliului Local n.r.), bugetul nu întrunește condițiile de legalitate„, a explicat viceprimarul liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat de îndată, astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.