O dronă MQ-9 „Reaper” s-a prăbuşit în Marea Neagră!

Sursa foto: Andra Radu

Washingtonul a anunţat marţi că un avion de vânătoare rusesc Su-27 a lovit o dronă americană MQ-9 „Reaper” pentru culegere de informaţii şi monitorizare. Departamentul Apărării Statelor Unite afirmă că avionul Suhoi a lovit elicea dronei, obligând forţele aeriene americane să o aducă la nivelul mării.

Statele Unite au comunicat că drona efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptată şi lovită de avionul rusesc.

Moscova susţine că drona zbura în apropiere de Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, îndreptându-se către teritorii revendicate de Rusia.

„Ca urmare a unor manevre bruşte, în jurul orei 9:30 (ora Moscovei), vehiculul aerian fără pilot MQ-9 a început un zbor necontrolat cu pierdere de altitudine şi s-a izbit de apă. Avioanele de vânătoare ruseşti nu au folosit armamentul de la bord, nu au intrat în contact cu vehiculul aerian fără pilot şi au revenit în siguranţă la aeroportul de bază”, a relatat Ministerul Apărării rus.

Ambasadorul american la Washington, Anatoli Antonov, a avertizat că Statele Unite ar trebui să nu mai trimită drone atât de aproape de „graniţele Rusiei”, potrivit Agerpres.

Drona MQ-9, doborâtă deasupra Mării Negre, a decolat din România, scrie New York Times.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.