„Ora de prim ajutor” ajunge în toate liceele din București!

Sursa foto: Cristina Toma

Aproape 200 de elevi de clasa a IX-a de la Liceul Teoretic „Decebal”, din Sectorul 3 al Capitalei, au învățat tehnici esențiale de acordare a primului ajutor în cadrul proiectului „Ora de prim ajutor” – cea mai nouă campanie inițiată de ASSMB, prin Rețeaua de Medicină Școlară.

  • Cum afli dacă o persoană inconștientă și întinsă pe jos respiră sau nu?
  • În ce poziție trebuie plasată victima până la sosirea echipajului de urgență?
  • Când trebuie să sunăm la 112 și cum să reacționăm eficient atunci când vedem un om căzut sau un coleg de clasă căruia i s-a făcut rău?
  • Dacă o persoană este inconștientă și nu respiră, cum se fac manevrele de resuscitare?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care liceenii au putut afla răspunsurile corecte în timpul prezentării susținute de Mădălina Putinică, medic școlar, și Ana Călin, asistent medical școlar, specialiști din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB.

Prima parte a instructajului a fost teoretică, iar apoi au urmat demonstrațiile practice efectuate pe un manechin, la care au participat pe rând elevii prezenți. Copiii au fost extrem de entuziaști și dornici să învețe care este modalitatea optimă în care pot interveni într-o situație limită.

În primele două săptămâni de la startul campaniei, aproape 1.000 de liceeni au luat parte la „Ora de prim ajutor”. Instruirile vor continua pe tot parcursul anului școlar, campania urmând să ajungă în toate liceele din învățământul de stat din București. Cursurile sunt susținute de medici și asistenți medicali din cadrul Rețelei de Medicină Școlară a ASSMB, instruiți pe parcursul anului trecut de specialiști din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.