Contracte de aproape 300 milioane euro pentru obiective prin PNRR, semnate de ministrul Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a semnat patru contracte de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR, din judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Alba, în valoare totală de aproximativ 300 de milioane de euro.

În cadrul festivităţii, ministrul Sănătăţii a semnat cu managerul IUBCvT Târgu Mureş, dr. Mariana-Anişoara Ciorba, contractul în valoare de 105.841.529,64 euro (fără TVA) pentru proiectul „Construire Centru Chirurgical Cardiovascular la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş”.

A fost semnat contractul în valoare de 82.939.073,64 euro (fără TVA) pentru extinderea pavilionului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prin construirea unei clădiri noi.

S-a mai semnat contractul de relocare şi modernizare a activităţii secţiei de oncologie şi înfiinţarea compartimentului de cardiologie intervenţională la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în valoare de 47.092.679,72 euro (fără TVA).

Un alt contract a fost semnat cu managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, în valoare de 39.219.840,61 euro (fără TVA), pentru proiectul „Recompartimentare clădire existentă şi extindere cu un corp nou – Secţia clinică Neurochirurgie – Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală şi Neurochirurgie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj”.

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei a declarat că prin PNRR, sistemul sanitar din România are şansa istorică de a accesa cele mai mari fonduri de investiţii din istoria sa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.