Rămâne de Văzut – Premierele weekendului în cinematografe

Noi premiere se văd din acest weekend pe marele ecran, unde revine și Shazam, în Furia Zeilor. Zachary Levi înfruntă noi aventuri în pelicula regizată de David F. Sandberg. Ne întâlnim și cu actorii Meagan Good, Helen Mirren, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Lucy Liu și Marta Milans.

În comedia fantastică ”Shazam! Furia Zeilor”, înzestrat cu puterile acestora, Billy Batson împreună cu frații săi adoptivi încă învață cum să jongleze viețile de adolescenți cu alter-ego-urile de supereroi adulți. Dar când fiicele lui Atlas, sosesc pe Pământ în căutarea magiei ce le-a fost furată, Billy, alias Shazam, și familia lui sunt atrasi într-o luptă pentru superputeri.

De la scenariștii filmului ”A Quiet Place” și de la producătorul Sam Raimi vine și filmul ”65”, un thriller sci-fi cu Adam Driver, Ariana Greenblatt, și Chloe Coleman.

După un accident devastator pe o planetă necunoscută, pilotul Mills (Adam Driver) descoperă că a rămas blocat pe Pământ.. cu 65 de milioane de ani în urmă.  Acum, cu o singură șansă de salvare, Mills și Koa, trebuie să-și gaseasca drum pe un teren necunoscut plin de creaturi preistorice într-o luptă pentru supraviețuire.

În cinematografe putem lua și ”Cina Perfectă”. Este o comedie romantică, regizată de Davide Minnella, cu Salvatore Esposito, Greta Scarano, Gianluca Colucci, Gianfranco Gallo, Antonella Attili.

”Cina perfectă” este o poveste de dragoste puțin probabilă. Carmine este un mafiot bun la suflet, în timp ce Consuelo este iute la mânie și o profesionistă în domeniul gastronomiei. Cu toate acestea, împărtășesc o pasiune care îi aduce împreună, și mai mult decât atât, îi face să se îndrăgostească.

Mergem și ”Spre Nord”, în thrillerul regizat de Mihai Mincan. Este o producție cu Soliman Cruz, Niko Becker și Alexandre Nguyen.

Filmul este inspirat din fapte reale și se petrece in 1996, undeva pe mare. Joel, un marinar filipinez descoperă un pasager român urcat clandestin pe vasul pe care lucrează.

Știind că tânărul riscă să fie aruncat peste bord dacă va fi descoperit de căpitan, Joel intră într-un joc periculos de a-l salva. Își implică echipajul, credința și viața unui om nevinovat.

Fimul a fost prezentat în premieră la cea de-a 79-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția (31 august – 10 septembrie 2022), în cadrul secțiunii „Venice Orizzonti”, dedicată filmelor ce lansează noi trenduri estetice și expresive în spațiul cinematografic și recompensat cu Premiul Criticii de Film, Bisato d’Oro, acordat în afara secțiunii.

Inspirat din fapte reale, Spre Nord surprinde o parte a exodului uman, de după 1990, din țările de est ale Europei. Mulți tineri au decis atunci să exploreze „visul american”, chiar și cu risul pierderii propriei vieți.

Filmul este un thriller psihologic și reprezintă una dintre cele mai ambițioase producții ale cinematografiei românești din ultimii ani, fiind o coproducție a cinci țări. „Tensiunea pulsează ca motorul unei nave. Simți că nu există scăpare”, scria despre film publicația Eye for Film.

Producția aduce o echipă de top: DOP – George Chiper – Lillemark (Imaculat, Touch Me Not), Sound designer – Nicolas Becker (Sound Of Metal – Oscar pentru Cel mai bun sunet), Sound Mixer – Cyril Holtz (trei Premii Cesar, cel mai nou pentru The Sister Brothers), Muzica – Marius Leftărache, Alesandro Cortini, Nicolas Becker, Montaj – Dragos Apetri.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.