Victor Costache: COVID-19 a expus vulnerabilităţile sistemului de sănătate în întreaga lume

Sursa foto: www.mesageruldesibiu.ro

Victor Costache, consilier onorific al premierului, a declarat că pandemia de COVID-19 a expus vulnerabilităţile sistemului de sănătate din întreaga lume, dar a demonstrat şi capacitatea de mobilizare.

Declaraţia a fost făcuta în debutul reuniunii la nivel înalt a statelor membre ale Biroului Regional OMS Europa referitoare la problematica resurselor umane din sănătate, desfăşurată miercuri şi joi la Bucureşti.

” Un lucru e clar, dacă vrem să avem sănătate, avem nevoie de forţă de muncă. Asta ne-a reamintit, de fapt, pandemia: rolul unic jucat de medici, de întreg corpul medical şi de asistenţi medicali, în bătălia cu boala. Este vital să recunoaştem profesionalismul, dăruirea şi eforturile extraordinare ale profesioniştilor noştri. Să înţelegem, în acelaşi timp, nevoile acestora, provocările cu care se confruntă şi să acţionăm pentru a-i sprijini şi proteja”, a precizat el.

Victor Costache, fost ministru al Sănătăţii, a mai declarat că unul dintre obiectivele prioritare la nivel global îl reprezintă investiţia durabilă în forţa de muncă din domeniul sănătăţii.

Costache a pledat pentru solidaritate, unitate, parteneriat şi schimb de bune practici, ca principii care să ghideze acţiunea în sănătate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.