UPDATE: Masuri, in urma tragicului eveniment feroviar din Galati

Verificari și masuri rapide din partea CFR Calatori, in urma tragediei de la Galați, solicitate de ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.
E vorba de reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotiva,cu incepere din luna aprilie. De altfel, un proiect de ordin in acest sens a fost lansat recent in dezbatere publica.
Documentul aduce in atenție mai multe accidente petrecute in ultimii doi ani din cauza unor erori umane, in urma nerespectarii normelor in vigoare.

Potrivit proiectului, cei care nu vor trece de aceste verificari ale cunoștințelor profesionale vor avea autorizațiile suspendate pana la promovarea unui nou.

„S-a efectuat cercetarea la fața locului de către polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați, iar din verificările preliminare s-a stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziția 75 km/h, iar din declarația mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc și că a încercat să acționeze sistemul de frânare, dar acesta nu a mai frânat” – a comunicat Inspectoratul de Poliție Județean Galați.

Una dintre victimele accidentului feroviar care a avut loc sambata, la Galati, a murit. Este vorba despre conductorul trenului, care a decedat la spital.
Alte trei persoane rănite au fost transportate la spital.
Accidentul feroviar s-a produs la cuplarea locomotivei la trenul care trebuia sa plece spre Marasesti. Locomotiva a intrat cu viteza in primul vagon.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.