Târg de Florii la Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită vizitatorii să se alăture evenimentelor de primăvară la târgul de Florii, care se va desfășura în zilele de 8 și 9 aprilie, intitulat „Vin Floriile cu Soare și Soarele cu Florii”.

În afară de tradiționalul târg al meșterilor populari, cei care trec pragul muzeului în această perioadă vor putea participa la diverse activități: lansare de carte, demonstrație de pictat ouă de Paști, demonstrație de bătut toaca, spectacol de pricesne și multe altele.

Pe Scena Dumitra vor evolua artiști și ansambluri de muzică populară românească precum Ion Crețeanu, Narcisa Băleanu, Florin Pârlan, Maria Băndoiu, Gabriel Dumitru, Florin Ologeanu, Ansamblul Fluierașii din Dobrotești, Ansamblul Acidava, Ansamblul Călușarii, Fanfara Telciu.

Cei interesați de povești vor putea participa la atelierul de storytelling organizat de autoarea Cristina Andone, membru al asociației De Basm. Asociaţia Scriitorilor pentru Copii şi Adolescenţi din România și unul dintre cei mai titrați autori de cărți pentru copii.

Părintele Gruia Mihail Zamfirescu va vorbi despre semnificația Paștilor, cel mai important praznic din calendarul creștin. Duminică, 9 aprilie, începând cu ora 9:00, la Biserica Turea din Satul Nou va avea loc Sfânta Liturghie de Florii.

În cele două zile ale evenimentului, între orele 9:00 și 19:00, meșterii populari vă vor aștepta pe aleile muzeului cu obiecte de artizanat.

Vezi programul evenimentelor AICI!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.