Va rămâne Școala 183 fără teren de sport?

În curând 413 elevi ai Scolii numărul 183, din Șoseaua Chitilei nr. 150, din Sectorul 1 vor rămâne fără teren de sport.

Terenul de sport al unității de învățământ, în suprafață de peste 3.000 de metri pătrați a fost retrocedat către trei proprietari – Ciocanau Maria, Ghelmeci Georgeta și Zaharia Cornelia, printr-o hotărâre a Curții de Apel București, din 13.12.2011, potrivit Extrasului de Carte Funciară pentru Informare din 26.03.2023.

Din 2019 elevii nu mai au dreptul de a pune piciorul pe terenul de sport.

Din 2019 așteptăm o minune. Nu s-a întâmplat nimic.
Acum, proprietarii terenului doresc să vândă, așa cum este și dreptul lor firesc, legal, acest teren, în suprafață de 3316,96 mp, și au început să facă măsurători cu potențialii cumpărători.

Consiliul Local al Sectorului 1 a adoptat, încă din precedentul mandat, mai precis din februarie 2019 și iunie 2020, două hotărâri privind cumpărarea, respectiv exproprierea terenului în cauză.
51/2019 și 183/2020.

După septembrie 2020, însă, Autoritatea Locală a Sectorului 1 nu a mai întreprins niciun demers pentru rezolvarea situației terenului de sport al Școlii Gimnaziale nr. 183, în ciuda faptului că edilul Clotilde Armand a vizitat unitatea de învățământ și le-a promis cadrelor didactice, elevilor și părinților sprijin, în acest sens, din partea Primăriei din Banu Manta nr. 9.

„Vin cu rugămintea la dumneavoastră de a reanaliza situația creată la Școala 183.
Proprietarul sau reprezentantul proprietarului, ieri (… 21. 03. 2023 n.r.) a venit cu trei posibili cumpărători.
Doresc să știu Primăria, noi (… Consiliul Local al Sectorului 1 n.r.), ce facem pentru această unitate de învățământ?
Din 2020 este această problemă, din 2021. Eu odată pe lună vă aduc aminte că există această școală fără teren de joacă, fără teren de sport, fără un spațiu în care copiii să iasă în curte.
Există un spațiu pe care scrie: Pe aici nu se trece! Proprietate particulară!
Vreau să știu, Primăria are cunoștință de faptul că acel teren este în procedură de vânzare de către proprietar”, a interpelat Executivul din Banu Manta consilierul local Ruxandra Regalia.

Am întrebat și noi la Primăria Sectorului 1 dacă există demersuri pentru cumpărarea sau exproprierea terenului de sport al Școlii Gimnaziale nr 183.
Din păcate, ca și în cazul interpelării consilierului local, răspunsul întârzie.
Problema este că, până se va hotărâ Primăria Sectorului 1 să răspundă, s-ar putea ca terenul să fie deja vândut de către actualul proprietar, iar noul proprietar să dorească să își valorifice, cum este și firesc, dreptul de proprietate prin construire.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.