VIDEO: Copilăria, cu bune și cu rele!

Fiecare generație are particularitățile ei, dar subiectul care trezește la fel de multe emoții pentru fiecare dintre acestea este copilăria. Generația Z a deschis discuția despre copilărie cu Diana Miron, psihologă de familie cu competențe în psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Discuția a început în cea mai cordială notă și Diana mărturisește că problema tuturor generațiilor în copilărie rămâne atunci când vrei să te joci afară și trebuie să te întorci în casă: „Stăteam afară mai mult decât îmi dădea mama voie”.

Trecând la lucruri mai serioase, Diana spune că și în psihologie există o „Sfântă Treime”, formată din iubire, limite (care pot fi și pozitive) și responsabilitate. Responsabilitatea ar trebui să pornească prin realizarea de task-uri mici, iar părintele nu trebuie să insiste ca totul să fie făcut perfect de la început.

Diana reamintește faptul că „fiecare vârstă are conflictele și bucuriile ei”, iar atât părinții, cât și copiii pot greși și învăța din experiențele pe care le parcurg la început de drum. Transmiterea traumelor este un lucru inevitabil chiar și pentru cei mai buni părinți. Cei care își doresc să le ofere tot propriilor copii pot fi surprinși de explicația oferită de Diana: „Am impresia că-și trăiesc propria copilărie, mai ales dacă au reușit în viață”.

Trecând și la aspecte mai optimiste, Diana concluzionează că, pentru a crește un copil sănătos și fericit, „cel mai important este să găsești partenerul potrivit”. Dezbaterea ar fi fost incompletă fără vocea Generației Z, care a vorbit despre pedepsele din copilărie, amintirile de neuitat și despre multe altele.

Ca să fie subiectul complet, la final de emisiune s-a vorbit despre căței și pisici, prieteni de nădejde la vârste mari și mici.

Mai multe detalii găsești pe YouTube-ul București FM, unde Generația Z nu numai că se aude, dar se și vede. Ne auzim vineri de vineri, de la 21:00, tot pe București FM. Fii cu noi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.