43% dintre companiile mari din România prevăd creșterea numărului de angajări!

Studiul „Piața Forței de Muncă în 2023” cuprinde predicțiile a 222 de specialiști HR de la companii mari care activează pe piața din România.

Referitor la numărul pozițiilor deschise în 2023, 43% dintre managerii si experții HR ai companiilor participante la studiu prevăd o creștere a recrutării în business și tehnologie.

Cele două arii vor fi foarte bine reprezentate și la Angajatori de TOP București, eveniment care va avea loc între 31 martie și 1 aprilie la Sala Palatului.

În ceea ce privește procesul de recrutare în 2023, 88% dintre angajatori se așteaptă la o piață la fel de dificilă precum în 2022.

81% prevăd că nivelul de recrutare va fi la fel sau mai dificil. Doar 28% consideră că procesul de angajare va fi mai ușor. Piața forței de muncă devine, astfel, o piață a candidaților.

În ceea ce privește domeniile de activitate, conform rezultatelor studiului mai sus menționat, cei mai mulți angajatori vor recruta în acest an în departamentele IT, resurse umane, audit/contabilitate și inginerie.

Spre deosebire de anul trecut, numărul companiilor care estimează că vor recruta în departamentul de logistică și achiziții crește cu peste 22%.

28% dintre companiile participante la studiu prevăd o creștere a numărului de joburi în contabilitate/finanțe. În ceea ce privește departamentele de inginerie, 29% dintre angajatori estimează că vor angaja anul acesta.

Studiul arată în continuare că cele mai multe joburi vor fi în aria IT&C, atât în companiile de IT, cât și în cele business care au o componentă Tech.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.