Concursuri naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori

3DUTECH lansează noi concursuri naționale de 3D design & printing pentru toți elevii și profesorii pasionați, iar cele mai creative proiecte care vor aplica modelarea și printarea 3D în educație vor fi premiate.

În plus, față de celelalte ediții, apare și componenta de robotică. De asemenea, la inițiativa 3DUTECH, din acest an ocupația Tehnician imprimare 3D a fost oficial introdusă și în România.

3DUTECH continuă proiectul „Meseriașii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” cu ediția a cincea, iar evenimentul de lansare a concursurilor naționale va avea loc în București, miercuri, 29 martie, la ora 11:00, în locația NOD Makerspace (Splaiul Unirii 160).

Obiectivul este de a crea o bază solidă de competenţe şi know-how teoretic şi practic pentru tineri, în vederea unei mai bune pregătiri pentru noua piață a muncii. În plus, se contribuie și la un proces real de transformare tehnologică în școlile din România și la susținerea meseriilor viitorului.

Principala temă a celor două concursuri de 3D design&printing sunt roboții, iar elevii și profesorii pot câștiga premii importante. Toate detaliile vor fi dezvăluite în cadrul evenimentului, care va aduce împreună elevi, profesori, specialiști în educație, robotică și imprimare 3D și alți invitați speciali. Cu toții vor experimenta live demos de printare 3D și robotics.

Tehnician imprimare 3D, o nouă meserie adăugată în COR

A fost aprobat un opțional național pentru liceu de către Ministerul Educației, iar profesorii pot obține credite profesionale transferabile pentru certificarea ECDL 3D Printing.

Totodată, s-a obținut un aviz favorabil din partea Ministerului Muncii pentru introducerea meseriei de „tehnician imprimare 3D” în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR).

Prin acest program se urmărește o actualizare a calificărilor, ținând astfel pasul cu realitățile din piața muncii, profund influențată de transformările tehnologice.

Ediția a cincea urmărește activarea a 10 noi printing hubs în următoarele licee:

  • Liceul Tehnologic „Petru Poni” București
  • Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moineşti – Bacău
  • Colegiul Național „Emil Botta” Adjud – Vrancea
  • Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria –Teleorman
  • Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” Drobeta-Turnu Severin – Mehedinți
  • Colegiul „Petru Maior” Reghin – Mureș
  • Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie – Maramureș
  • Colegiul Național „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe – Covasna
  • Liceul Teoretic „Anghel Saligny” Cernavodă – Constanța
  • Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Brănești – Ilfov

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.